Most szól:
Vezeti:
2021.06.01. Kedd 10:35

Indul a koncertszezon, nyerj belépőt!

A koncertszezon az 1Kárpát-medence Fesztivállal indul az A38 Hajó fedélzetén június 2-től. Fellép többek közt Palya Bea, a Kaukázus, a Kávészünet Mező Misivel, a felvidéki Estendøn, a vajdasági Sin Seekas és a Ladánybene 27 is.

Népzenei motívumok, reggae és ska ritmusok, alter- és pophimnuszok fonódnak össze irodalmi és képzőművészeti eseményekkel az 1Kárpát-medence Fesztiválon. Palya Bea, a Ladánybene 27, a Sin Seekas, az Estendøn és a Kaukázuszenekar nevével fémjelzett 1K Fesztivál 2021-ben is a magyar kultúra diverzitását ünnepli a nemzeti összetartozás napja alkalmából az A38 Hajó fedélzetén. Számos határon túli vonatkozású összművészeti kollaboratív produkció várja a közönséget június 2 és 9 között a koncertteremben és a kiállítótérben.

Kedd este 21.05-kor nézd a Petőfi TV-t és nyerj páros belépőt a fesztiválra!

Itt olvashatod a játékszabályzatot!

Az 1K Fesztivál programjai tavaly novemberben zárt ajtók mögött valósultak meg, azonban ezúttal a zenei programok az aktuális magyar közlöny szabályai szerint a már védettségi igazolvánnyal rendelkező közönség számára is látogathatók. Június 2-án a kárpátaljai kötődésű, az irodalmat és popkultúrát játékosan összekapcsoló Kávészünet indítja a programsorozatot a Magna Cum Laude frontemberével, Mező Misivel. Az előadók egymás repertoárját formálják saját hangzásvilágukra, az akusztikus megoldások mellett elektronikus motívumokra is számíthatunk. Június 3-án Ferenczi György és a Rackajam a magyar folkot és a rock ‘n’ rollt ötvözi műsorában, előttük az erdélyi-budapesti Loyal Apples’ Club forrósítja a színpadot. Az Orrteraszon a nyári hangulatot Azteca alapozza meg a Fine Selection szervezésében.

 

Június 4-én lírai power poppal indít a Gorlo Volka a Kiállítótérben, majd a fesztivál visszatérőiként dinamikus dalaival érkezik a farnadi székhelyű Estendøn. A Koncertteremben a hazai reggae emblematikus formációja, a Ladánybene 27 zenekar lép fel, előttük a vajdasági Sin Seekas pörgeti a fordulatszámot funk, ska és reggae elemekkel vendégelőadók társaságában.

Június 5-én az erdélyi FUNKorporation alapozza meg a hangulatot garage rock és balkan pop elemekkel, majd a Premecz Mátyás Organ Trio-tól hallhatunk Kéknyúl dalokat instrumentális formában.  A hetet egy nem mindennapi cover sessionnel zárja a Kaukázus zenekar és Palya Bea zenél Gablyasz Péter zeneszerző társaságában: a saját dalaik mellett Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi és Jóvilágvan számok is felcsendülnek.

 A két éve májusban indult zenei-irodalmi crossover sorozat bónuszestekkel egészíti ki a fesztiválprogramot: a slammereket és a rappereket összefogó Beatz x Poe’s spoken word est, a szárnypróbálgató zenekarokat és irodalmárokat bemutató Deck, valamint Müller Péter Sziámi új sorozata a Dalműhely várja a közönséget a kiállítótérben. Müller Péter Sziámi Dalműhelye mellett György Ádám, Vass Csaba és Csinta Áron slammerek szövegelnek június 3-án. A fiatal tehetségeket felkaroló Deck az A38 Hajón Kemenes Henriette és Ozsváth Zsuzsa költők, valamint a Bad Acrobats zenekar számára biztosít ugródeszkát június 6-án. Különkiadással is készülnek a fesztivál alkalmából a Deck házigazdái: Jaskó Bálint és Fehér Dániel színészek kerülnek a moderátori szerepből a reflektorfénybe az Our Last Drop együttes társaságában. A fesztivál június 9-én Szigeti Tamás kiállításmegnyitójával zárul.

Kedd este 21.05-kor nézd a Petőfi TV-t és nyerj páros belépőt a fesztiválra!

Itt olvashatod a játékszabályzatot!