Most szól:
Vezeti:

logó

vissza

Vissza
2022.06.24. Péntek 09:50

RNX

RNX

A TOP 10 mezőnyében RNX - azaz a 25 éves Kovács Renáta! 15 évig a hiphop és latin tánc foglalkoztatta, aztán egy sorsfordító koncert után 2013-ban a drum and bass szerelmese lett. 2020 óta mixel. A Szelekriken azért indult, hogy megvalósítsa álmát: terjeszteni a DnB kultúráját itthon!

A TOP 10 mezőnyében egy 25 éves lány, aki eddig házibulikon mixelt csak, de mégis igazi profi: RNX – azaz Kovács Renáta. Így ír magáról:

” 15 évig táncoltam főleg latin és hip hop vonalon, akkoriban úgy éreztem, megtaláltam az én zenei stílusom, aztán jött egy 2013-as Wilkinson Lazers not Included lemezbemutató itthon az A38-on, ami teljesen felforgatta az addigi zenei irányultságomat.
Ugyanis itt ismerkedtem meg komolyabban, és szerettem bele a Drum and Bass-be. Az albumról egyébként az Afterglow című szám volt a kedvencem, és az volt az első olyan szám, ami  megérintette a lelkemet is… A több mint 9 év alatt szerencsém volt az éra legnagyobb DJ-inek a bulijain ott lenni, illetve a 2021-es csehországi Let it Roll volt életem első (de biztos nem utolsó) DnB fesztiválja. Az évek alatt az mondhatni, hogy az összes alstílust megismertem, de ami a szívemhez a legközelebb áll az a dancefloor, ennek ellenére igyekszem a mixekben vegyíteni a különböző zenéket. 2020 nyarán kezdett el bennem érlelődni a gondolat, hogy szeretném kipróbálni milyen érzés lehet keverni is a zenét nem csak hallgatni, és hamarosan be is szereztem az első Pioneer DDJ-400-ast. Azóta játszottam Traktor-on, Denon-on, és a legújabb cdj3000-ren is. Ezzel a versennyel a célom, hogy az egyik álmom meg tudjam valósítani, ami nem más, mint terjeszteni a DnB kultúráját itthon. Jelenleg csak házibulikon szoktam játszani, de szerencsére ott mindig jó feedback-et kapok. Ha továbbjutok a fordulókban, igyekezni fogok megmutatni a hallgatóknak, hogy mennyire zseniális ez a műfaj, mennyi subgenre van benne, mennyire lehet játszani a track-ekkel, és mennyi érzést ki lehet hozni az emberekből a különböző stílusokat vegyítve.”

 

 

 

RNX második fordulós mixe:

Így szól RNX Live Mixe:

 

social

Kapcsolódj be!