Most szól:
Vezeti:

logó

vissza

Vissza
2022.06.24. Péntek 09:50

VYDHA

VYDHA

A TOP 10 mezőnyében VYDHA - azaz a 40 éves hangmérnök-hangmester, Vida Balázs! Gyerekként a nagyszülői ház hátsó szobájában látott először MIDI billentyűzetet és Commodore-t összekapcsolva - és innentől az elektronikus zene felé vette az irányt. Játszott már klubokan, fesztiválokon, rádiókban is. Most három év önkeresgélés után tért vissza a pult mögé. Célja, hogy maradandót alkosson és sok-sok ember számára okozzon örömet zenéivel és mixeivel!

A TOP 10 mezőnyében Vida Balázs, 40 éves budapesti hangmester-hangtechnikus.

Így ír magáról:

Viszonylag fiatalon volt lehetőségem ismerkedni hangszerekkel. A két nagybátyám zenélgetett:  egyikőjük dobolt, míg a másik pedig basszusgitáron játszott. Nagyszüleim házának hátsó szobája volt egy időben a kijelölt próbaterem.  Innen maradt meg egy korai tech-emlék: egy MIDI Billentyűzet és egy C-64 (vagy egy AMIGA?) összekötése – ez igazán érdekelt volna de sajnos csak nagyon rövid ideig volt náluk összerakva – de legalább láthattam, mi is ez pontosan és hogy hogy működik.
Középiskolás éveim alatt ismerkedtem meg a FruityLoops-sal, valamint jó néhány Synth plugginnel, valamint a VirtualDJ programmal. Az érettségi megszerzés után az OktOpus Multimédia Intézet Hangmester – Hangtechnikusi pályája felé vettem az irányt – és ez meghatározta a továbbiakat:  végre láttam, hogy egy hozzáértő hogyan is kezd zenét írni/ zenét szerkeszteni, miket használ és elkezdhettem tanulni, hogyan is mixel egy DJ. 2009-ben egy haveromnak lett  otthon egy 4 csatornás keverője, 2 CD, és 2 lemezjátszója. Találkoztunk, összeültünk, és egy csapásra beindult minden! Amikor tehettük, gyakoroltunk-gyakoroltunk – és jöttek is a lehetőségek. Hamarosan lehetett menni jobbra-balra zenélni – és volt közönség is! Nagy fordulatot hozott ez az életemben: volt jó pár olyan DJ akiket korábban a parkettről csodáltam, majd mire kettőt pislogtam már őket válthattam a pultban! Lassan elkezdtek megjelenni a zenéim, kaptam lehetőséget rádiókban, online rádiókban, majd saját kiadót is indítottam. 2017-től jött egy hároméves szünet, majd egy közel két évig tartó ”önkeresgélés” – de idénre letisztultak a dolgok. Újra szeretnék valami maradandót alkotni és sok-sok ember számára örömet okozni a zenéimmel és mixeimmel.

 

Vydha második fordulós mixe:

 

 

social

Kapcsolódj be!