Most szól:
Vezeti:
2022.07.29. Péntek 13:00

Elhunyt Peter Sharp

A Petőfi Rádió legendás DJ-je 53 éves volt.

Peter Sharp (DJ Splash) azaz Zoltán Péter Magyarország egyik legnépszerűbb DJ-je zenészcsaládból származik:  édesapja  Magyarország legismertebb dixieland zenekarában, a Benkó Dixieland Band-ben trombitált. Péter már 8 éves korától zeneiskolában tanult zongorázni, eleinte csak klasszikust. A konzervatóriumot is klasszikus zenével kezdte - zeneszerzés és zongora tanszakon. Aztán jött a jazz - és, ahogyan ő fogalmazott egy interjúban - a lazulás. És persze a munka: a tanulás mellett 17 éves korától már javában szervezte saját estjeit is.

1990-től sorban kapta a rezidensi felkéréseket, előbb a legendás Excaliburtól, majd a  siófoki Palace Dance Clubtól, a KÖZGAZ DC-től, a High Life-tól. Rendszeresen játszott emellett a Flörtben is. 1996-tól olyan híres márkák DJ-arca lett, mint az Energie, Smith’s, Uniform, Gas, Replay, Levi’s, a Coca Cola, így járta az ország legjobb klubjait. A kilencvenes évek második felére már sok rajongója volt országszerte.

Technikai tudását jól mutatja, hogy már 1993-ban 4 Technics lemezjátszóval dolgozott egyszerre. 1994-ben pedig második helyezett lett a budapesti DMC-n, a lemezlovasok technikai versenyén.

Rádiós pályafutása tovább növelte ismertségét. 1998-tól a budapesti Roxy, 2001-től a Radio DeeJay műsorvezetőjeként is dolgozott. Zenei nyitottságát szemlélteti az is, hogy 2003-ban a budapesti Fat Mo’s pénteki rezidense volt, ahol r’n’b slágerekkel kényeztette a közönséget - és ugyanekkor lett a TV2 zenei főszerkesztője, valamint a bécsi P3 Club és a nizzai ’the Club’ házigazdája is.

2009-ben saját stúdiót és kiadót alapított a ’PUMP’ brand részeként, ennek újabb szegmense lett a Pump Session Live című műsor is, mely a hazai OneMusic Radio-ban indult és a Pump Weekend, melyet a DI.FM, a KISSFM, a Proton, valamint a LastFM is átvett. Időközönként pörgetett a budapesti Radió 1-en. 3 éven keresztül heti talkshow-ja volt a Lounge Radióban (később Code FM). 2011-ben a Playa del Ingles-i Ministry of Sound klub rezidense lett, miután ’thePUMP’ címmel partysorozatot bonyolított le Gran Canarian.

2012-ben megnyerte a TV2 Megasztár remixversenyét. 2013-ban Pioneer DJ, valamint a budapesti Liget Aréna pénteki és Liget Deep szombati rezidense, NiteRise DJ, a Rise FM szombat esti műsorának vezetője. Peter Sharp 2016 májusától lett a Petőfi Rádió esti mixműsorának rezidens DJ-je. 2020-ban a DJ-k világnapján az Én Vagyok Itt! vendégeként idézte fel pályafutásának legérdekesebb pillanatait:

Az M2 Petőfi TV pénteken, július 29-én a 20:10-kor kezdődő FRISS című élő műsorban idézi fel a DJ munkásságát. A Petőfi Rádióban is megemlékezünk Magyarország egyik legnépszerűbb DJ-jéről, július 29-én és 30-án 23 órától Peter Sharp mixeket játszunk. Legutóbbi mixeiből készült összeállításunkat pedig itt hallhatod:

Peter Sharp hosszú és hősies küzdelemben maradt alul a rákkal szemben. 53 éves volt.