Most szól:
Vezeti:
2022.11.22. Kedd 10:08

Egyéves a Petőfi Elektrik elektronikus zenei univerzuma!

Egyéves az Elektrik! A műsor - és a műsorcsalád, amely a magyar rádiós piacon egyedülálló módon hozza el a rádióhallgatóknak is az elektronikus zenei szcéna szinte teljes spektrumát! Összefoglaltuk ezt az igazán mozgalmas, izgalmas és különleges mixekkel teli évet - csak a PetőfiLive olvasóinak!

Egy éve kényezteti a Petőfi Rádió az esti sávban az elektronikus zene kedvelőit. Ekkor indult az Elektrik: a műsor amelyben minden elektronikus zenei stílusban utazó, vagy ezzel a különleges zenei univerzummal ismerkedni vágyó hallgató megtalálhatja kedvenc mixeit! Minden nap más rezidens dj - és más stílus vár a downtempotól a technon, house-on át a drum and bass-ig.

Az Elektrik ráadásul nem csak egy műsor, hanem egy műsor-család: péntekenként a Masterclassban a hazai és a nemzetközi szcéna legszofisztikáltabb előadói teszik magasra a lécet: különleges, csak a Petőfi Elektrik Masterclass számára összeállított mixeikben a szakmai tudás és a zenei felhozatal legjavát hozzák el hétről hétre a Petőfi Rádió Dunán úszó stúdiójába - amelyet nem csak hallgathatsz, hanem a Rádió Youtube-csatornáján különleges vizuállal kísérve meg is nézhetsz!

Tavasztól nyárig az Elektrik dj-versenye, a Szelektrik hozta lázba az elektronikus zene rajongóit - és dj-it: a versenyre beérkezett 279 mix is bizonyítja: az Elektrik hiánypótló, unikális és megbecsült szereplőjévé vált már pár hónap alatt a hazai elektronikus zenei szcénának!

A spektrumot tágítva indult útjára az Elektrik PANO - az Elektrik multiszenzoros különkiadása, amellyel évente négyszer kísérheted nyugovóra a lemenő napot az ország legkülönlegesebb kilátóiban mixelő Elektrik dj-k mixeit hallgatva és nézve.

Az Elektrik dj-i pedig nem csak a neten és a rádión át, hanem élőben is gondoskodtak a nyáron az elektronikus zene kedvelőiről: ott voltunk a  legnagyobb fesztiválokon országszerte - júniustól szeptemberig!

Évszakonként váltakozva mindig más-más dj kapja meg az Elektrik Rezidencia kulcsát. Hétfőnként hallhattad tavasszal hétről hétre Peter Maktot, nyáron Sikztah-t, ősszel pedig Jay Lument.

Az Elektrik rezidens dj-csapata a FRISSben foglalta össze ezt az élményekkel, impulzusokkal és fantasztikus mixekkel teli évet:

Az Elektrik nem csak műsor, hanem misszió. A hazai rádiós piacon egyedülálló módon, elsőként ad a Petőfi Rádió teret az elektronikus zenei szcénának - támogatva és fejlesztve ezzel az itthoni elektronikus zenei szubkultúrát. Dominik Zsolt a Petőfi Rádió vezető szerkesztője, és Kovács Jeromos a FRISSben idézte fel a kezdeteket és összegezte az elmúlt 12 hónapot.

A rezidens dj-k most különleges sorozattal köszöntik a hallgatókat: a Masterclassban minden pénteken ők készítenek különleges mixeket - egészen év végéig!

Hallgasd a Petőfi dj-it minden nap - és fedezz fel korábbi mixeket az Elektrik Soundcloud-oldalán!

És természetesen vár az elektronikus zene különleges zenei univerzuma 2023-ban is a Petőfi Rádióban- a Petőfi Elektrik műsoraival!