Most szól:
Vezeti:
2019.11.24 Vasárnap . 07:24

Főszerepben: a rajongók - király az új Depeche Mode-film!

A Depeche Mode 2017-ben adta ki Spirit című legutóbbi albumát, mellyel nagyszabású turnéra indult. A koncert utolsó felvonásán, Berlinben készült egy dokumentumfilm, melyben a rajongók ugyanakkora, sőt, lényegében nagyobb szerepet kapnak, mint maguk a zenészek. A Spirits In The Forestnek csütörtökön volt a mozis világpremierje.

Aki ismeri a Depeche Mode történetét, tisztában van vele, hogy abban a rajongók is nagyon fontos szerepet játszanak, nem csak a zenészek. Az együttes valamilyen megfoghatatlan oknál fogva óriási népszerűségnek örvend Európában, különösen annak középső és keleti részében. Éppen ezért fogadták sokan idehaza is örömmel a hírt, miszerint a Depeche Mode a legújabb koncertfilmjét nem szimplán csak DVD-n adja ki, hanem a mozikban is bemutatja.

A Spirits In The Forest című alkotásnak a tegnapi nap során volt a világpremierje, és egyben az volt az érdekessége, hogy mindössze egy napig volt látható a nagyvásznon. A filmet több hazai mozit is levetítette, a legexkluzívabb hazai esemény viszont az Analog Music Hallban került megrendezésre - ezen az M2 Petőfi TV is részt vett.

 

És az Én Vagyok Itt! riportja:

 

Adalékok a filmből. Spirits In The Forest  tehát egy rendhagyó koncertfilm.

 Gondoltad volna, hogy a Mongol pusztákon is ott szól a lovaslány, Indra fülében a Mode?

A hat főhős egymástól nagyon távol eső országokból származik (Mongólia, USA, Kolumbia, Franciaország, Brazília, Románia)  - de van bennük közös: a Depeche Mode szeretete, és az, hogy mindannyian megnézik a Depeche Mode berlini fellépését.