Most szól:
Vezeti:
×
2019.11.07 Csütörtök . 22:25

Már nem mindenáron kell olimpiára menni - Versennyel szeretne búcsúzni Berki Krisztián

Családmeséink! Péntek 20.40 M2 Petőfi TV

A Családmeséink pénteki adásában Rókusfalvy Lili vendége Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, akit családja mellett a sportpályafutásáról, sérüléséről és a jövőről is kérdezett.

„… Már 2017 nyara óta vannak problémáim a vállaimmal, azóta három műtéten estem át és nem titkolt az, hogy most jön majd a negyedik újabb műtét. Az edzőmnek volt a leginkább borzasztó  ezt a két évet végig követnie, hiszen nem azt a Berki Krisztiánt látta a szeren és az edzéseken, akit előtte, és akit szeretett volna; meg nyilván akit  én is,  és a  közönség is szeretett  volna látni.

Nagyon sokan várták a visszatérésemet, nagyon sokan várták azt, hogy újra versenyezzek, de mindig azt kellett mondanom, hogy én akkor fogok újra versenyezni és úgy állok ki a közönség elé, hogy ha legalább azt a 2017-es Eb-ezüstérmes Berki Krisztiánt látják, mert annak látom értelmét.

Ettől függetlenül kitartottunk, azért is mentem bele a folyamatos műtétekbe, mert tudtam azt, hogy ha egészséges vagyok és helyrehozzák a vállamat, akkor ott tudok lenni és kvótát tudok szerezni a tokiói olimpiára, illetve a nem titkolt vágyam még az, hogy ha Tokió nem jön össze, ettől függetlenül nagyon szeretnék egy olyan versennyel búcsúzni a közönség felé, amin még látnak tornázni és mondhatom azt, hogy lezárhatom vele a pályafutásomat.

Eddig ugye a tornámmal tudtam segíteni, meg remélem, hogy még fogok is tudni, de hogy ha már nem tornászként, akkor egy más jellegű pozícióban nagyon-nagyon szeretnék segíteni a magyar tornának továbbra is. Nyilván az egészség most már elsődleges szempont és én is így vagyok vele, hogy már nem mindenáron kell olimpiára kimenni és akár ott diadalmaskodni vagy elindulni, mert az embernek igenis van egy sporton kívüli vagy utáni élete, ahol az egészség a legfontosabb.

Óriási dolog az élettől, hogy még az aktív pályafutásom alatt született Lia és még láthatott és tudja is, hogy ki az apukája. Ez egy óriási érzés.

Krisztián mesélt a feleségéről, Marcsiról is, akivel már középiskolás koruk óta ismerik egymást. A szerelem akkor indult el közöttük, amikor 2009-ben találkoztak egy nemzetközi sportversenyen, mert Marcsi taekwondo-s volt.  Krisztián felesége kezét egy reggeli ébredésnél kérte meg, esküvőjüket Kubában tartották.   Élete legszebb pillanata kislánya születése volt 2014-ben, akit már az első percekben a kezébe vehetett. Szerinte egy kislány érzékenyebbé tesz egy férfit, gyakran néz Disney-meséket is Liával, aminek külön örül, mert régóta lelkes meserajongó.  Lia tornára jár és már az első lépéseit is a teremben tette meg, mert gyakran meglátogatta ott apukáját. Krisztián elmondta, hogy ő négy és félévesen kezdte el a sportot és nem bánja, hogy Liát is ez érdekli, de nem szeretné feltétlenül, hogy élsportolóvá cseperedjen. A férfi és női torna között is van különbség és nem szívesen látná kislányát sírva hazaérni egy-egy edzésről.

 

A pénteki adásban még bepillanthattunk Gulácsi Péterék otthonába

Minél hosszabb karriert és több gyereket szeretne Gulácsi Péter

Gulácsi Péter válogatott labdarúgót és családját otthonukban látogattuk meg.  Nyáron született tündéri kisfia egy oltás után is mosolyogva fogadta stábunkat.

Nagyon sokat utaznak, hiszen az év nagyobb részében Lipcsében vannak, de a válogatott összetartások és a szünetek alatt pedig Magyarországon. Hogy Domi ne érezze a változásokat gyerekszobája Lipcsében és Budapesten szinte ugyanolyan.

„Posztomból adódóan kapusként talán egy kicsit tovább is tudok játszani, mint mondjuk a mezőnyjátékosok. Minél hosszabb karriert szeretnék és minél hosszabb ideig szeretnék egy külföldi karriert is.” Dia hozzátette, hogy természetesen, ahogy eddig is, sokat járnak majd haza, mert nem tudnak és nem is szeretnének elszakadni Magyarországtól.

Péter elmondta, hogyha teheti igyekszik otthon is kivenni aktívan a részét mindenből és megpróbálja Dia válláról levenni a terhet. Hálás feleségének, aki tökéletesen menedzseli az életüket, így a babakörüli nehezebb hasfájós éjszakai műszakokat Dia kezeli, hogy megmaradjon az egyensúly és ne menjen a foci rovására.  Elmondták azt is, hogy nagy családot szeretnének és Domi meghozta a kedvüket ahhoz, hogy több gyermekük legyen.

Szeretnék bizonyítani - Kopasz Bálint világbajnok kajakozó

Bálintot mindig is vonzotta a víz közelsége,  aztán kiskorában egyszer  gondolt egyet és az algyői Tisza-parton beszállt egy gyermek kajakba és egyedül  elindult... ott kezdődött  minden…

Azon szerencsések közé tartozik, akinek saját édesanyja az edzője is egyben.

Demeter Irén szerint már nagyon hamar megmutatkozott, hogy Bálint tehetségesebb az átlagnál. Ötfős családjuk minden tagja tud kajakozni. Bálint már 11 évesen hatalmas csapásszámokat diktált és magas iramban tudott evezni.

Együtt laknak, együtt dolgoznak, egy szóval nagyon harmonikus a kapcsolatuk. Nagyon jól kijönnek egymással, Bálint szerint anyukája egyáltalán nem szigorú vele, és az a legfontosabb, hogy nagyon jól ismeri, mert ez nem mindenkinek adatik meg. Anyukájától megtudtuk, hogy nem lehet szétválasztani az anyaszerepet és az edzőt.

„Szeretnék bizonyítani, magamnak is, anyukámnak is, hiszen rengeteget foglalkozik velem. Szeretnék eleget tenni, bizonyítani a szövetségemnek meg Magyarországnak is természetesen. ” - mondta Bálint.

Itt megnézheted a teljes adást!

 

Családmeséink! péntek 20.40 M2 Petőfi TV