Most szól:
Vezeti:
×
2020.05.12 Kedd . 19:35

Énekelj Te is a Kiss Kata zenekarral és kerülj bele az időkapszulába!

A Rákóczi Szövetség és a Kiss Kata Zenekar közös kezdeményezése határtalan éneklésre hívja a világ magyarságát a Trianon emlékév alkalmából.

A koronavírus-járvány a Kiss Kata Zenekar "Magyarból Jeles" című 100 állomásos koncertsorozatát szakította félbe. A zenekar azt vállalta, hogy 100 koncertet tart majd a trianoni békeszerződés által elszakított magyar lakta területeken, szerte a Kárpát-medencében. A koncertsorozat előzménye, hogy a zenekar „Magyarból Jeles” című kiadványa oktatási segédanyag lett Magyarországon és a határon túl is.

A vészhelyzet végéig a koncertsorozat szünetel. A turné csúcspontja június 4-én lett volna.

Mivel a zenekar a vírushelyzet miatt nem tud koncertezni sem Magyarországon, sem a határon túl, ezért virtuálisan szeretné a közönségét meghívni a kiadványon található „Magyar vagyok” című dal otthoni éneklésére és rögzítésére.

 

A zenekar azt kéri, hogy a jelentkezők énekeljék el, miért is jó magyarnak lenni.

Született egy weboldal, magyarvagyok2020.hu néven, ahol az „énekeld el” menüpont alatt meg lehet hallgatni a dalt és minden egyéb információt is meg lehet találni – mondja Kiss Kata. – Nagyon fontos, hogy hogyan kell rögzíteni a dalt: úgy kell lejátszani és ráénekelni, hogy fülhallgatóról szóljon, pont azért, hogy a felvételen mindenkinek csak a saját énekhangja legyen hallható. Fektetett képernyőjű telefonnal kell rögzíteni és ezt a videófelvételt kell nekünk elküldeni.

Nem számít, hogy valaki profi énekes-e, vagy nem, fiatal vagy idős, mindenkitől örömmel várják a videókat.

Az a fontos, hogy a felvételen érződjön, ami a szívében van. Nem profi előadóktól várunk felvételt, hanem azoktól a magyaroktól a világ minden tájáról, akik szeretnének a Nemzeti Összetartozás Napján velünk emlékezni.


Fotó: Maráczi Krisztián

A nagy munka csak a beküldési határidő után kezdődik, a videókból ugyanis klip is készül majd.

Mindenképpen újítani szeretnénk, nem szeretnénk tipikus karanténvideót csinálni. Ahogy megkapom az összes felvételt, elkezdődik egy nagy vágási folyamat. Nem szeretnénk, hogy az jöjjön le róla, hogy ez egy karanténvideó, hanem az, hogy a világ minden táján élő magyarok fontosnak tartjáka nemzeti összetartozást.

A slusszpoén csak ezután jön, ugyanis a dal egy időkapszulába kerül majd.

Június 4-én több csatornán is bemutatjuk majd a videót, ami utána 20 évre egy időkapszulába kerül. Egyébként nem csak éneklős videókat várunk, hanem videóüzeneteket is, amelyeken elmondják az emberek, hogy miért jó magyarnak lenni. Ezek az üzenetek is a dal mellé kerülnek majd a kapszulába, amit nagyon izgalmas lesz majd 20 év múlva kinyitni!

A dal nagyon népszerű, sok közösségi és iskolai ünnepségen énekelték már gyerekek, felnőttek, határokon innen és túl.

Az elkészült videókat 2020. május 20-ig kérik a feltölteni a magyarvagyok2020.hu oldal "Énekeld el! menüpontja alá.