Most szól:
Vezeti:
2016.11.05. Szombat 01:19

Tudósok 30. születésnap és lemezbemutató!

Kezdő dátum: 2016.11.05 Szombat

A Tudósok 30. születésnapi Központi Ünnepségén szédületes forgatag és őrületes műsor várja a nagyérdeműt: Tudósok-számok népzenei feldolgozása, Kokó művésznő sanzonos éneke, Pándi Balázs gyilkos dobolása, Tövisházi Ambrus speciális projektje, a Ricsárdgír elképesztő Tudósok-feldolgozásai, egy szédületes új lemez bemutatója és a végén egy globális tudathasító Basszál jam session - ez lesz a Tudósok 30. szülinapi partija egy csodálatos Alzheimer Karaoke Opera keretében!

Tudósok 30! - Alzheimer Karaoke Opera Party

Központi Ünnepség Lemezbemutatóval

Fellépnek: Kokó - ének, Szabó Enikő - citera, ének, Ricsárdgír - Tudósok-feldolgozások, efZámbó - űropera orgona, Pándi Balázs - kozmikus ritmusok, Tövisházi Ambrus - Jaj de szép ez a nap szett + a Tudósok, akik bemutatják vadonatúj Alzheimer Karaoke című lemezüket - mindezt egy hatalmas szédületes opera keretén belül, amelyben a Tudósok fenállása során volt valamennyi korszaka így vagy úgy megidésésre kerül!!!

A Tudósok a magyar underground legpatinásabb ékköve, amely három évtizedes fennállása során számtalanszor újult meg érintve, átalakítva, hasznosítva, újraértelmezve a punk, a jazz, a funk, a pop, a dadaista színház, a költészeti perfomansz, a fekete színház és egyéb műfajokat felállásában a duótól a nagyzenekarig.

A Tudósoknak Budapest mellett Londonban, Moszkvában és Ljubljanában is kiadták egy-egy lemezét, emellett számos nemzetközi turnéjukon felléptek olyan patinás klubokban, mint a New York-i Knitting Factory, az amszterdami Paradiso, a moszkvai Dom, a berlini Supamolly, a londoni Bull?n?Gate, a párizsi Instants Chavirés, a ljubljanai Cankarjev Dom és még sok más.

A Tudósok története a Nem élhetek Milosevic nélkül c. kötetben olvasható.