Most szól:
Vezeti:
×
2017.12.18 Hétfő . 21:45

Az űrbe repít az év legmenőbb adventi kalendáriuma

A Hubble Űr Teleszkóp adventi kalendáriuma a legmenőbb, amit idén láthatsz. A naptár a NASA legújabb fotóit osztja meg nap mint nap, egészen karácsonyig.

Alan Young a The Atlantic egyik írója megtartja azt az éves tradíciót, amely keretein belül az év egyik legkülönlegesebb adventi kalendáriuma születik meg. Az elmúlt 10 évben Young összeállította a Hubble Űr Teleszkópjának adventi kalendáriumát, amelyben minden nap a NASA egy-egy fotóját közlik december 25-ig.

A Hubble Űr Teleszkóp 1990-ben indult Föld körüli útjára, ahol elkészítette a legrészletesebb fotókat az űrben látható fényekről, ezzel egy páratlan képet adva az űr mélyéről.

Körülnézve a NASA oldalán, ahol a Hubble küldetését tekinthetjük meg, azt is megnézhetjük, mit néz éppen a teleszkóp, illetve böngészhetünk a galériában a további szuper felbontású, rögzített állóképek között.

A briliáns csillagokkal teli ünnepi égtől kezdve a szürreális homályos buborékokig, amelyet a csillagos szél alkotott mindenféle csodálatos felvételt megtalálunk. Miközben pedig a képeket nézegetjük, végig azon jár az eszünk, milyen lenyűgöző is valójában a galaxis.

Íme, nézzünk néhány fotót a kalendárium első feléből, amelyek minket száz százalékig elvarázsoltak. Ne felejtsétek el nézni a The Atlantic oldalát, és Facebookját, hogy még véletlenül se maradjatok le egyetlen fotóról sem karácsonyig!

NASA NASA
NASA NASA
NASA NASA
NASA NASA
NASA NASA

Forrás: Mymodernmet