Most szól:
Vezeti:
2017.12.25. Hétfő 05:00

Ezek voltak 2017 legjobb filmjei!

2017-ben ismét bő választék volt a mozikban a filmek szerelmeseinek.

Ennek köszönhetően sem az akció, sem a horror, sem a romantika kedvelői nem csalódtak az idei kínálatban. Minden bizonnyal 2018 is hasonlóan jó év lesz a filmek szempontjából, érkezik például az Aquamen, a Mamma Mia! 2 és az Ocean’s 8.

De ne szaladjunk előre, vegyük végig az idei kedvenceket!

Wonder Woman

film1 @WARNER BROS. PICTURES

Ez a film mindenképpen frissítően hatott ránk, hisz az elmúlt években, sőt évtizedekben a „szuperhős-iparban" meglehetősen férfiuralom volt. Így mondhatni Wonder Woman úgy kellett a műfajnak, mint egy falat kenyér. A film tulajdonképpen egy eredettörténet, ami szépen vezeti be Wonder Women-t a szuperhősök világába. A főszerepkő pedig Gal Gadot személyében pedig egy igazán remek színésznőt ismerhettünk meg.

Tűnj el

@Universal Pictures @Universal Pictures

 

A Tűnj el, az a thriller, melyben az ijesztgetés fő eszköze maga az atmoszféra. Egy fiú először látogatja meg szerelme családját. Egy látszólag idillikus világ egyszer csak kipukkan, akár egy léggömb. A végén már mind a karfát markolásszuk, hogy elmúljon végre a nyomasztó feszültség. De vajon lehetséges a menekülés?

AZ

@Warner Bros @Warner Bros

 

2017 sem múlhatott el remake nélkül, meg is érkezett, a Stephen King adaptáció, az 1990-es AZ új változata. A hozzávalók: egy kisváros, egy csapat gyerek és egy 27 évente ámokfutásba kezdő bohócnak öltözött szörnyeteg. Pennywise szerepében pedig ezúttal Bill Skarsgård remekel.

Anyám!

@Paramount Pictures @Paramount Pictures

 

Darren Aronosky új alkotása igencsak megosztóra sikeredett. Egyesek utálták, míg másokat egyenesen beszippantott ez a tulajdonképpen tanmese. Az Anyám! telis tele van metaforával és bibliai utalásokkal, amit tovább fokoz a tény, hogy ebben a filmben senkinek nincs neve, csak „címe”: anya, férfi, fiú, vendég. Akik kedvelik, az efféle szimbolikus, sokféleképpen értelmezhető történeteket, azok ne hagyják ki.

Nyomd, bébi, nyomd

@Sony @Sony

 

Sokak szerint ez volt 2017-ben a nagybetűs akciófilm. A főhős, Baby, egy srác, aki fülével kapcsolatos problémáit úgy igyekszik enyhíteni, hogy szinte mindig zenét hallgat. A dolog pikantériája, hogy Baby egy gengszterfőnök sofőrje, és úgy vezet végig igen rázós szituációkban, hogy közben üvölt fülében a zene.

Testről és lélekről

@womenonhollywood @womenonhollywood

 

Enyedi Ildikó alkotásának köszönhetően újra méltán emlegetik a magyar filmet. A film egy különös szerelem köré épül, ami a lélek szintjén előbb beteljesül, mint a test szintjén. A két főszereplő, Endre (Morcsányi Géza) és Mária (Borbély Alexandra), akik másra se vágynak, minthogy egymási legyenek, de csak kerülgetik egymást. Mígnem álmukban találkoznak, szarvasok képében. A film meghódította az európai mozikat és elnyerte a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál rangos díját, az Arany Medvét, Borbély Alexandra pedig nemrég megkapta az Európai Filmakadémia legjobb európai színésznőnek járó díját. A Testről és lélekről a 2018-as Oscar díjátadón is harcba száll, ez úton is szorítunk érte.

Forrás: Cosmopolitan

Lead: IMDb