Most szól:
Vezeti:
×
2018.01.03 Szerda . 10:37

Mit kell tudnunk Margot Robbie legújabb filmjéről?

Én, Tonya, avagy hogyan csináltak egy olimpiai bűncselekményből ekkora filmet.

Habár hazánkban csak februártól láthatjuk a mozikban, Amerikában már több százezren nézték meg az Én, Tonya című önéletrajzi filmet.

A történet egészen az 1994 januárjáig vezethető vissza, amikor is Tonya Harding, olimpiai műkorcsolyázónő úgy érezte, hogyha vetélytársa, Nancy Kerrigan nem lenne az útjába, egyenes út vezetné őt a siker felé.

Azon a bizonyos napon a két korcsolyázó Detroit jégpályáján gyakorolt a másnapi országos selejtezőre, ahol eldőlt volna, hogy melyikük mehet ki a két évvel később megrendezésre kerülő 1994-es lillehammeri téli Olimpiára. Ez a lehetőség mind a két versenyzőnek hatalmas siker lett volna, ezért egyértelmű, hogy riválisként tekintettek egymásra. Kerrigant az öltözőbe menet azonban annyira megtámadta egy férfi, hogy másnap nem tudott jégre állni. A rendőrök hamar megfejtették a bűncselekményt, miszerint az említett ütést egy, a Tonya férje által felfogadott férfi követte el.

@People @People

Tonya Harding a mai napig tagadja, hogy köze lett volna a támadáshoz. Szerinte a férje csak a pénzt látta az olimpiai győzelemben, és azzal, hogy eltávolíttatta felesége egyetlenegy hazai ellenfelét, a nő közelebb juthatott volna a győzelemhez.

Hosszas civakodás után végül mind a két nő részt vehetett a versenyen, ahol Kerrigan második helyezést, míg Harding csak a nyolcadik helyezést érte el. Ezután Tonyat végleg eltiltották a műkorcsolyázástól, közmunkára és pénzbírságra büntették, ám börtönbüntetést sosem kapott.

Ez a történet ihlette meg Craig Gillespie rendezőt, akinek az Én, Tonya című filmet köszönhetjük. A főszereplőt Margot Robbie alakítja, akinek a műkorcsolyázó szerep igen sok gyakorlást igényelt még a forgatások megkezdése előtt.

@Hawtcelebs @Hawtcelebs

De vajon mit szól mindehhez az igazi Tonya Harding? Egy kétórás interjúból megtudhatjuk, hogy Tonya többször is elnézést kért Nancytől, aki látni sem akarta a történtek után és a mai napig azt állítja, hogy nem tudott a bűncselekményről, de sejtette, hogy valami készülőben van.

Forrás: Popsugar, ELLE

Lead: BBC