Most szól:
Vezeti:
2018.01.04. Csütörtök 14:01

Jó ügy érdekében regisztrált Natalie Portman az Instagramra

Natalie Portman egészen január 1-jéig távol tartotta magát az összes közösségi felülettől. Azonban a hét elején csatlakozott az Instagramhoz, ahol @nportofficial néven találhatod meg. Tudd meg miért!

Az Oscar-díjas színésznő egy nemes cél érdekében csatlakozott az Instagram-felhasználók táborába. A Time’s Up nevű kezdeményezést igyekszik támogatni, ehhez segítségül hívva a szociális médiát. A kezdeményezést 300 hollywoodi nő alkotta meg, hogy ezzel küzdjenek a nőket érintő munkahelyi zaklatások ellen az ország szerte. Natalie az applikáció segítségével meg is osztotta a szervezet egyik fotóját.

„Lejárt az ideje a csendnek. Lejárt az ideje a várakozásnak. Lejárt az ideje a diszkrimináció tolerálásának, a zaklatásnak és az abúzusnak.” – Natalie így kommentálta a posztot, és arra buzdítja követőit, hogy ők is támogassák a szervezetet.

A Time’s Up nevű kezdeményezés január elsején került bemutatásra a The New York Times magazin hasábján. Színésznők, női rendezők, írók, producerek és ügynökök százai adták nevüket a projekthez. Csak, hogy néhányat említsünk: Reese Whiterspoon, Shonda Rhimes, Eva Longoria, Blake Lively, Emma Stone, és még sokan mások.

A célok közé tartozik többek között olyan törvények megalkotása, amelyek büntetik azokat a vállalatokat, amelyek „tolerálják a tartós zaklatásokat”, ösztönözni a stúdiókat és a tehetséggondozókat arra, hogy elérjék a nemek közötti egyenlőséget. Valamint egy olyan Legális Védelmező Alap létrehozását szorgalmazzák, amely támogatja az olyan nőket, akik nem rendelkeznek megfelelő háttérrel, képviselettel, amely képes lenne őket megvédeni a munkahelyi zaklatásoktól. A 15 millió dolláros célösszegből már több mint 14 millió dollár össze is gyűlt.

A tagokat továbbá megkérték arra, hogy viseljenek feketét a január 12-én megrendezésre kerülő Golden Globe gálán, ezzel is növelve a tudatosságot.

Forrás: Harpersbazaar

Lead: SBS