Most szól:
Vezeti:
2018.01.07 Vasárnap . 05:00

Ezt árulja el rólad, hogy melyik hónapban születtél

Még ha az asztrológiában nem is hiszel, a tudósok szerint az, hogy melyik hónapban születtél igenis nagy hatással van a személyiséged alakulására.

Tavaszi születésűek

Ha márciusban, áprilisban vagy májusban születtél akkor általánosságban hatalmas optimizmusod van, képes vagy minden negatív dolgot egy lehetőségnek tekinteni a pozitív irányba való haladásnak, és minden kisebb-nagyobb botlást egy új kezdetnek tekinteni. De ennek nagy ára van: a tavasszal született gyerekek hajlamosak ennek pont az ellenkezőjére is, vagyis magára a klinikai depresszióra. Egy 2012-ben végzett angliai kutatás szerint, ami 58 ezer pácienst vizsgált meg, a legnagyobb arány a klinikai depresszióval küzdőknek, mind májusban születtek. A novemberben születettek között van a legalacsonyabb arány.

Nyári születésűek

Akik júniusban, júliusban és augusztusban születtek, azok hasonlóan vidám életszemlélettel rendelkeznek, mint a tavaszi születésűek. Azonban a nyári születésűek hajlamosabbak a nagyobb hangulatingadozásokra, egyszer nagyon jól érzik magukat, máskor alig lehet őket felvidítani. De ez még nem figyelmeztető jel a bipoláris zavarra, ugyanis ennek a betegségnek az aránya a legkevésbé jellemző az augusztusban születettekre.

Őszi születésűek

A szeptemberben, októberben és novemberben született emberek igen szerencsések, hiszen ők a legkiegyensúlyozottabbak társaik között. Nemcsak, hogy alacsony a depresszióra hajlamosak aránya, de minden hasonló mentális betegség kialakulására alacsony az esély. Azonban egy negatív tulajdonságuk mégiscsak van nekik is, mégpedig az ingerlékenység.

Téli születésűek

A decemberben, januárban és februárban szülöttek már nem ennyire szerencsés helyzetben vannak. Nekik van a legnagyobb hajlama mind a skizofréniára, bipoláris rendellenességre és a depresszióra. Ezek mind nagyon komoly betegségek, azonban a téli születésű emberek kevésbé ingerlékenyebbek társaiknál.

Azonban ezek mind csak statisztikára épülő tények. Egyáltalán nem biztos, hogy minden esetben megállják a helyüket. Sokkal inkább van hatással a személyiségünk fejlődésére azok az élmények, amiket átéltünk, mint a hónap, amiben születtünk.

Forrás: Time

Lead: ABC News