Most szól:
Vezeti:
×
2018.01.12 Péntek . 14:41

Bérczesi Róbert exkluzív produkcióval érkezik az Erkel Színházba

A lemezbemutató koncerten Lábas Viki és Palya Bea is közreműködik.

Bérczesi Róbert ismertségét elsősorban a hiperkarma megalapításának köszönheti, azonban nem szabad elfelejtkeznünk a BioRoBoT és az Én meg az Ének projektjeiről sem. Január 22-én Én meg az Ének 2. - emléxel még? című, feldolgozásokat tartalmazó albumát mutatja be az Erkel Színház falai között. “Felkerültek rá olyan magyar feldolgozás-dalok, amiknek nem maradt hely az első emléxel? lemezen. Az különbözteti meg a korábbi Én meg az Ének albumtól, hogy helyet kaptak rajta népdalfeldolgozások, versátíratok is, amik az előzőn nem voltak. Ez a változatosság és a profi megszólalás méltó emléket állít ezeknek a számomra kedves daloknak.” – mesélte Robi.

Kép: Bende Csaba Kép: Bende Csaba

A koncerten rendhagyó módon zenekarral és vendégelőadókkal kiegészülve áll színpadra a dalszerző. “Az Erkel Színházban az egyszálgitáros lemezbemutató túlzás lenne, továbbá szerettem volna, hogy akik a lemezen szerepelnek (például a Republic Quartet vonósnégyes), legyenek ott a bemutatóján is, és mindenki más is aki a saját témáival hozzátett az album hangszereléséhez. A hiperkarma tagjai, Koltay Kurszán barátunknak a Margaret Islandből, Nemes Janó (a lemez kreatív producer) szintén nélkülözhetetlenek az élő megszólaláshoz. A két énekesnő vendégünkkel együtt 16 fő fordul meg a színpadon.”

Kép: Bende Csaba Kép: Bende Csaba

Az este folyamán nem más fog közreműködni Bérczesi Robi dalaiban, mint Palya Bea és a Margaret Island frontembere, Lábas Viki. “Rengeteget hozzátett mindkét énekesnő a lemezhez, nagyon hálás vagyok nekik ezért.” – mondta a dalszerző. “Vikit 2015 tavaszán ismertem meg, amikor a Margaret Islandet elvittük a hiperkarma vendégeként a visszatérő-lemezbemutató turnénkra, már akkor is szerettem a hangját. Amikor kialakult az emléxel még? tracklistje, eszembe jutott, hogy Viki a népdalzenei vonalon kezdte a karrierjét és megpróbálhatnánk pár dalban együttműködni. Kijött a stúdióba énekfelvételekkor és elképesztően profi és kedves volt, mindketten nagyon élveztük a közös munkát.”

Az lemezbemutatón felcsendül majd Bea és Robi Szelidecske című népdal feldolgozása is. “Beával egy közös barátunk, támogatónk által ismertük meg egymást, a cége 25. születésnapi buliján a Belvárosi Színházban 2017 tavaszán, ahol felkért minket -egymástól függetlenül - hogy játszunk el egy-két dalt az ott összegyűlteknek. Beával az öltözőben az első bemutatkozáskor már kézzelfoghatóan megvoltak azok a kölcsönös energiák, amik után egyértelmű volt, hogy valamit csinálnunk kell együtt. Ott ezen a bulin 15 perc ismeretség után már együtt léptünk fel. Aztán jött a mindkettőnknek kedves dal, a Szelidecske stúdiófelvétele, amin már Bea is hallható.”

Lead: Bende Csaba