Most szól:
Vezeti:
2018.01.25. Csütörtök 05:00

Európai városok, melyeket érdemes meglátogatni télen is

Sokan legszívesebben ki sem mozdulnának a hideg hónapokban az otthonukból. Ám, hogy elkerüljük a „téli depressziót” érdemes elindulni, kirándulni és felfedezni Európa gyönyörű városait.

Kontinensünk számos országába tudunk már eljutni megfizethető áron, csak egy kis szervezés és jó időzítés kell hozzá! Nem kell hetekre gondolni, ugyanis rengeteg hely egy hosszabb hétvége során is tökéletes programot nyújt a számunkra.

Nézzük most néhány várost, amelyek a téli időszakban is fantasztikus feltöltődést ígérnek pénztárcabarát módon!

Prága, Csehország

A cseh főváros egy igazi kis „ékszerdobozként” tartják számon. Egy forró itallal a kézben pedig télen is gyönyörű látványt nyújt az Old Town Square , vagy éppen a Károly híd.

Roman Boed (Flickr) Roman Boed (Flickr)

Berlin, Németország

A német „hipszter város” is számos lehetőséget kínál a látogatók számára. Nyüzsgő éjszakai élet, finom ételek és több száz múzeum várja az érdeklődőket a leghidegebb hónapokban is.

Matthias Ripp (Flickr) Matthias Ripp (Flickr)

Barcelona, Spanyolország

Barcelonát télen elkerüli a turisták nagy tömege, így picit elcsendesedik a város. A gasztronómia, vagy éppen a csodálatos épületek miatt is érdemes egyszer ellátogatni a spanyolokhoz.

Bert Kaufmann (Flickr) Bert Kaufmann (Flickr)

Bécs, Ausztria

A szomszédos ország fővárosa is remek kikapcsolódási lehetőséget kínál. A romantikus hangulatú Bécsben, egy lovas kocsival megtett városnézés biztos felejthetetlen élményt nyújt.

Dennis Jarvis (Flickr) Dennis Jarvis (Flickr)

Róma, Olaszország

A legtöbben a nyári időszakban látogatnak el Rómába, pedig ha pénztárcakímélő utazást szeretnénk, látogassunk el nyugodtan a téli hónapokban. A Trevi-kút és a Colosseum minden évszakban varázslatos lesz.

dare (Flickr) dare (Flickr)

Párizs, Franciaország

A téli szürkeség elől tökéletes menekülő utat jelent Párizs. Franciaország városa ilyenkor sem alszik, így elmerülhetünk a helyi ételek és kultúra sokszínűségében. Nem mellesleg pedig, ezt sokkal olcsóbban megúszhatjuk, mint a tavaszi/nyári hónapokban.

Hernán Piñera (Flickr) Hernán Piñera (Flickr)

Nálatok mi lesz a következő úti cél?

Forrás: Popsugar

Lead: Matthias Ripp (Flickr)