Most szól:
Vezeti:
2018.02.02 Péntek . 14:27

7+1 tipp a sikerhez egyenesen a milliárdosoktól

A világ több, mint 7 milliárd emberének csupán egy töredéke mondhatja el magáról, hogy milliárdos.

Ennek a társadalmi rétegnek egyáltalán nem kell foglalkoznia az árcédulákkal vagy a számlákkal, hiszen sokkal-sokkal több pénzük van, mint amennyit el tudnának költeni. De azon túl, hogy mivel rendelkeznek, talán érdekesebb az, hogy hogyan tettek szert minderre.

Oprah Winfrey, aki egymaga építette fel 2,9 milliárdos TV birodalmát, egyszer azt mondta: „Azért lettem anyagilag ilyen sikeres, mert sosem a pénzkeresés volt a célom”. Véleményét pedig sok más sikeres és vagyonos ember osztja és mindig hangsúlyozzák, hogy a cél sosem a pénz.

Íme, néhány tipp a sikerhez, milliárdosok tollából!

1. Legyen pontosan megfogalmazott célod és terved!

Steve Jobs álma nem az volt, hogy piacra dob egy telefont. Létre akart hozni egy olyan mobiltelefont, ami tud mindent, amit egy számítógép, csak még annál is egyszerűbb használni.

Elon Musk megakarja hódítani a Marsot. De közben rájött, hogy ennek legnagyobb akadálya az, hogy a Marsra való utazás nagyon drága. Azóta takarékosabb űrutazási lehetőségen dolgozik. Fontos tehát, hogy álmainkat pontos célokban fogalmazzuk meg. Ha pedig meg van, ragaszkodjunk hozzá!

2. Ne hátráltasd magad!

Az érzelmi intelligencia nagyon fontos a sikerhez. Ez azt a képességet jelenti, hogy valaki nem elnyomja, hanem kezeli érzelmeit és kihasználja azok felhajtó erejét. A belső hit és magabiztosság az élet minden terültén nélkülözhetetlen.

3. Szeresd, amit csinálsz!

Az igazán sikeres emberek nagy része szinte szerelmes abba, amit csinál, nem is igazán használják a „munka” szót, sokkal inkább a „hivatást”. Az attitűd, amivel hozzáállunk a dolgokhoz, óriási hatással van az életünk alakulására. Ha szeretjük azt, amit csinálunk, sokkal valószínűbb, hogy sikeresek leszünk, illetve, hogy sikeresnek fogjuk érezni magunkat.

Giphy Giphy

4. Tudatosan költs!

Steve Jobs mondta, hogy sokkal nehezebb jól elkölteni egy dollárt, mint megkeresni. Ha venned kell egy újra ruhát, menj és vedd meg. De gondold végig, hogy az a ruha tényleg közelebb visz-e a céljaidhoz, vagy az egész csak valami pótcselekvés.

5. Jól oszd be az időt!

Az időt, ugyanolyan tudatosan kell beosztani, mint a pénzt. Nem jó, ha valaki látástól vakulásig folyton dolgozik. Igyekezni kell időt szakítani a pihenésre és a feltöltődésre, különben az életünk egy mókuskerék lesz. De az is fontos, hogy megszabaduljunk az időrabló tevékenységektől.

Giphy Giphy

6. Legyen fontossági sorrend!

Nem lehet valaki mindenben jó és sikeres. Ha valaki például éttermet szeretne nyitni, de nem túl magabiztos a konyhában, akkor jobb, ha előbb beiratkozik egy főzőiskolába, vagy keres egy séfet, akinek valóban ez a szakmája. Ez akkor is igaz, ha valakinek mondjuk, sok különböző feladatot kell ellátnia egy időben. Sokkal inkább előre visz, ha egyszerre egy dologra fókuszálsz!

7. Ne bonyolítsd!

Richard Branson a Föld egyik leggazdagabb embere. Szerinte mindenki képes valami bonyolultat alkotni, ami igazán nehéz, az valami egyszerűnek a létrehozása.

Sok tényező bonyolíthatja az életünket. Az egyik ilyen a „muszáj”, ha valami „muszáj”, akkor az már eleve csak rossz lehet. Muszáj lélegeznünk, ennünk, innunk, hogy éljünk, de rengeteg dolog van, ami nem muszáj. Aztán vannak olyan emberek, akik például folyton csak panaszkodnak, bűntudatot keltenek, vagy épp energiavámpírok. Ezeket érdemes elkerülni, mert nélkül jóval egyszerűbb az élet!

+1 Mondj nemet a sztereotípiákra!

A nő helye a konyhában van. A férfiak nem sírnak. És még sorolhatnánk. Ezek a sztereotípiákat sokat életét tartják fogságban. Ha valóban sikeres akarsz lenne, törd össze ezeket a koholt kereteket és valósítsd meg önmagad!

Giphy Giphy

Forrás: Brightside

Lead: Pexels