Most szól:
Vezeti:
×

Nem is gondolnád mennyire meghatározó egy-egy kultúra.

1. Guatemala: Egy helyi hagyomány szerint az ottani emberek apró, úgynevezett “aggódó babákat” helyeznek a párnájuk alá éjszakára, melyek reggelre magukkal viszik az összes gondot.

Leena - Wikipedia   Leena - Wikipedia

2. Japán: A felkelő nap országában élő emberek gyakran nagyon hosszú órákon át dolgoznak, ezért sokszor a legváratlanabb helyeken is képesek elaludni, ilyen például akár egy metrókocsi.

Imgur Imgur

3. Mexikó: Szinte minden itt élő dél-amerikai ember otthonában megtalálható egy, de gyakorta több függőágy is, ez pedig annak köszönhető, hogy ezek náluk ugyanúgy ágyként funkcionálnak.

depositphotos   depositphotos

4. Norvégia: A jeges északi országban egyáltalán nem ritka jelenség, hogy a gyermekek felügyelet nélkül fekszenek egy babakocsiban a szabadban. A szülők itt úgy vélik, hogy ha a csemeték a friss levegőn alszanak, erősödik az immunrendszerük.

Shutterstock Shutterstock

5. Spanyolország: Az európai országban olyan a munkaidő, amiről más országokban csak álmodnak a legtöbben. Náluk ugyanis egy átlagos nap 9-13 óra és 16-20 óra között tart. A köztes időt a lakosság otthon tölti a családjával.

depositphotos   depositphotos

6. Egyesült Államok: Bár a vélemények megoszlanak azzal kapcsolatban, hogy egészséges-e házikedvenceinkkel együtt aludni vagy sem, az USA-ban mégis az emberek körülbelül 70 százaléka osztja meg fekhelyét négylábú barátaival.

depositphotos   depositphotos

7. Afganisztán: Ebben az országban nem létezik a külön hálószoba, mint fogalom. A házak kialakítása ugyanis csak azt teszi lehetővé, hogy az egész család egy szobában aludjon.

depositphotos   depositphotos

Forrás: BrightSide

Lead: Pexels