Most szól:
Vezeti:
×
2018.03.02 Péntek . 05:00

Furcsa törvények a világ minden tájáról

Nem mindenhol egyszerű turistának lenni.

1. Ausztrália: Vasárnaponként déli 12 óra után tilos közterületen rózsaszín nadrágban megjelenni. Valamint minden napra vonatkozóan csak egy papírral is rendelkező villanyszerelő adhat engedélyt arra, hogy villanykörtét cserélj. Az engedély elmulasztása pedig bírságot vonz maga után.

Pixabay Pixabay

2. Olaszország: 2008 óta szigorúan tilos a galambok etetése a velencei Szent Márk téren. A világhírű Velencétől nem messzi Eraclea tengerpartján pedig nem engedélyezett a homokvár építés, mert a kormány szerint azok gátolják a séta-forgalmat.

3. Kanada: Egy helyi törvény szerint a rádiók hétfőtől péntekig reggel hat és este hat között csak olyan tartalmat sugározhatnak, melynek minimum a 35 százaléka eredeti kanadai.

4. Japán: Az ország, amely még törvényekkel is próbál az elhízás ellen küzdeni. 2008-ban az ország úgy döntött, az elhízással kapcsolatos betegségek elleni megelőzés kapcsán, hogy a 40-74 év között élő férfiak és nők egy bizonyos derékbőség felett bírságot fizetnek.

5. Anglia: Tilos az utcákon a szőnyegek tisztítása. Ha valaki mégis inkább a közterületet választaná az utca helyett, nagyon gyorsan az éj leple alatt megteheti. Ezen kívül tilos a szarvasmarhákat az utcákon vezetni reggel 7 és este 10 között, ám a rendőrség engedélyével ez a törvény is megkerülhető. A vasútállomásokon pedig nem engedik a csókolózást arra hivatkozva, hogy a hosszú ölelések kényelmetlenséget okozhatnak a többi utazónak.

Depositphotos  Depositphotos

6. India: Az elhízás témájánál maradva India 2016-ban úgynevezett „kövér adót” vezetett be az egyik államában. A hamburgert, a pizzát, a fánkot és az egyéb zsíros ételeket 14,5 százalék felárral szolgálják fel az éttermekben.

7. Szingapúr: Nem a legszerencsésebb idelátogatnunk, ha egy napot sem igazán bírunk ki rágógumi nélkül. Az országban ugyanis 1992 óta tiltott a közterületen való rágózás, mert úgy gondolják a rágó káros a emberi íny egészségére és a környezetre is.

Forrás: BrightSide

Lead: pexels.com