Most szól:
Vezeti:
×
2018.03.07 Szerda . 10:33

Több mint száz pályamű érkezett az AranyCORE zenebajnokságra

Rendhagyó pályázatot indított még tavaly novemberben a közmédia. Egy tetszőleges Arany János mű feldolgozásával lehetett nevezni, bármilyen zenei stílusban.

Múlt pénteken (március 2-án) lezárult a beadási határidő, több mint 100 pályázat érkezett, és a beérkezett művekre most már lehet szavazni, vagyis eljött az értékelés, a legjobb pályaművek kiválasztásának ideje.

Merkl László, szerkesztő, a verseny koordinátora az M1 Ma Reggel című műsorában elmondta, a projekt november 27-én indult, és voltak pillanatok, amikor összepislogtak a kollegákkal, hogy vajon jó ötlet volt-e popos zenéket kérni ezekre a szövegekre. Hozzátette, rendkívül sokszínű a pályaművek palettája, volt aki rockosította, más rappelte a dalszövegeket, ezért érdemes megismerni a pályaműveket. Az érdeklődők ezt az aranycore.hu oldalon tehetik meg.

A szerkesztő arról is beszélt, hogy az elmúlt két hét nagyjából arról szólt, hogy a munkatársakkal adogatták egymásnak a fejhallgatót. Hozzátette, maguk is rácsodálkoztak, hogy az Arany-szövegekből milyen zenéket lehet előcsiholni, hiszen mindegyik versben ott szunnyad egy nagyon jó dal.

Annak ellenére, hogy elsősorban egy amatőr zeneversenynek indult az AranyCORE, jelentkeztek ifjú tehetségek, és rutinos rókák is, akik több évtizede zenélnek, amire a szerkesztők nem számítottak, viszont úgy vélte, hogy erre reagálni kell, ezért úgy döntöttek, díjazzák őket is.

Merkl László felhívta a figyelmet, hogy március 2-án elindult a lájkvadászat. A legtöbb like-ot szerző három versenyző és a zsűri díjazottja elutazhat Nagyszalontára, Arany János szülővárosába. A verseny különdíját – egy örömzenélést a VOLT-on – Lobenwein Norbert fesztiválguru adja át a legmenőbb, aranyat érő számért.

Forrás: hirado.hu

Lead: MTI Fotó Bruzák Noémi