Most szól:
Vezeti:
2018.03.12. Hétfő 09:47

Ide utazz, ha Te is rajongsz a rózsaszínért!

Csodás helyeket mutatunk Nektek!

1. Jaipur - India

Jaipurt gyakran emlegetik “rózsaszín városként” is, ugyanis a történelmi negyed épületeinek falai mind ilyen halvány színben pompáznak. Ezzel eredetileg a walesi herceget akarták lenyűgözni az 1800-as években, de látogatása után a helyi maharadzsa kedvenc felesége is megszerette a színt. Ezután pedig már törvénybe is foglalták, hogy minden ház színe legyen rózsaszín.

 

2. Hillier tó - Ausztrália

Ha hiszed, ha nem, a képen látható tó színe nem utómunka eredménye. A gyönyörű látványt csak még varázslatosabbá teszi, hogy mellette meg már a kék tenger terül el. A tó fura színét az olyan mikroalgák okozzák, amik csak nagyon sós vízben képesek megmaradni.

 

3. Takinoue park - Japán

Japán északi részén található egy kisváros, mely turisták ezreit vonzza minden évben. Található ugyanis itt egy több hektáros park, amely minden év májusában és júniusában egy hatalmas rózsaszínű virágszőnyeggé változik. Ez pedig nem csak vizuálisan csodálatos, de az illata is isteni.

 

4. Craigievar kastély - Skócia

Nem, ez a látvány nem egy Disney film nyitójelenete. A kastély ténylegesen létezik és Skócia keleti részén található. Az pedig igazán nagyszerű hír, hogy a több mint 300 éves csoda épület még most is nyitva áll a látogatók számára.

 

5. Drachenburg kastély - Németország

A Németországban található kastély szintén nem díszlet és nem egy mesefilmből termett a valóságban. A csodás rózsaszín épület az 1800-as évek végén épült és pont úgy fest, mintha egy gótikus katedrálist összevegyítettek volna egy középkori várral.

 

6. Nasir ol Molk mecset - Irán

Ez a lélegzetelállítóan szép mecset nem csak kívül, de belül is igazán lenyűgöző. A színes ólomüveg ablakoknak köszönhetően, (melyek minden órában más mintákat festenek a falakra) úgy érezhetjük, mintha egy másik világba csöppentünk volna.

 

7. Marrakech - Marokkó

Jaipurhoz hasonlóan Marrakech-t is gyakran nevezik rózsaszín vagy vörös városnak. Utcáin ugyanis rengeteg ilyen színűre festett épület található.

 

8. Rózsaszín barlangház - Görögország

A görög Santorini leginkább hófehér és fényes kék házairól ismert, de ha figyelmesek vagyunk, rábukkanhatunk egy több évszázados rózsaszín házikóra is. Ami pedig még tökéletesebb hír, hogy a házat bérbe kínálják turisták számára. Hozzá pedig jakuzzit és csodás kilátást is ígérnek.

 

9. The Don CeSar - Florida

Floridában található egy hotel, ami szintén olyan látványt nyújt, mintha csak valami hercegnős meséből termett volna a csodás tengerparton. A St. Pete parton található, az 1920-as évek óta működő hotelt érdemes akár csak kívülről is megnézni, ha egyszer erre járunk.

 

10. Rózsaszín homokpart - Bahama-szigetek

A Karib-tenger partjánál található homokot az apró rózsaszín kagylók és a mikroszkopikus méretű korallok festik ilyen lélegzetelállító színre. Mindemellett a homok persze csodásan lágy. A vízzel együtt pedig tökéletes, már-már hihetetlen a helyszín.

 

Forrás: Buzzfeed

Lead: pexels.com