Most szól:
Vezeti:
2018.03.20. Kedd 11:28

Chester Benningtonra emlékezünk

A Linkin Park legendás frontembere március 20-án ünnepelte volna 42.-ik születésnapját.

Chester Charles Bennington 1976. március 26-án született Phoneix-ben, Arizónában. Zenei karrierje előtt egy gyorséttermi láncnál dolgozott. Énekesi pályája nem a Linkin Parkban indult, hanem Grey Daze nevezetű formációban. 1998-ban azonban otthagyta a zenekart, s utána nem talált rá egy ideig a szerencse. Sokáig nem sikerült egyetlen zenekarhoz sem csatlakoznia, míg egy szerencsés pillanatnak köszönhetően felajánlottak neki egy meghallgatást a Linkin Park tagjaival. Chester fogta a családját, Kaliforniába mentek, a meghallgatás pedig sikeresnek bizonyult.

A Linkin Park első lemeze, a Hybrid Theory 2000-ben jelent meg, s mondanunk sem kell, hogy elképesztő hamar az egyik legsikeresebb lemezzé vált világszerte. Hipp-hopp arany, majd platina lemez vált belőle, hetekig vezette a top listákat.

Talán azt kell mondanunk, hogy az összes LP-album fantasztikusra sikerült, sorra jött a Meteora, a Minutes to Midnight, majd végül, a tragédia évében a One More Light.

Hazánkban elképesztő rajongótábora van a zenekarnak, szinte minden nyári fesztivál TOP legjobban várt zenekara volt a Linkin Park. A kérések meghallgatásra találtak, és a VOLT Fesztivál tavaly elhozta a hazai közönségnek a világhírű bandát. A sors fintora, hogy pár héttel a tragédia előtt járt nálunk a csapat.

Chester Bennington egyébként néhány alkalommal a filmvásznon is feltűnt, láthattuk például a 2006-os Crank című alkotásban, majd a 2009-es folytatásban is felbukkant. Ezután pedig a 2010-es Fűrész 3D-ben tűnt fel, mondhatni egy nem túl kellemes jelenetben.

Az énekes egyébként igazán tudott küzdeni, egy 2007-es ausztráliai koncerten eltörte jobb csuklóját, de mielőtt kórházba ment volna, végigtolta a koncertet. Emellett az egyik Ozzfesten, egy mérgespók csípte meg.

Te elgondolkodtál már azon, hogy egy zenésznek vajon van-e kedvenc saját száma? Nos Chesternek volt, méghozzá a Breaking The Habit, főleg a szövege miatt.

A Linkin park legendás énekese, Chester Bennington, 2017. július 20-án lett öngyilkos.

Linkin Park Facebook Linkin Park Facebook

Forrás: Shortlist

Lead: Getty Images