Most szól:
Vezeti:
×
2018.03.20 Kedd . 15:28

Lezárult az AranyCORE zenebajnokság, megvannak a győztesek

A Foreland lett a zenebajnokság legnépszerűbb zenekara. A zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át. A zsűri és a közönség összesen 65 dal közül választhatott.

Az AranyCORE zenebajnokság legnépszerűbb, mondhatni LIKE vadász zenekara a Foreland lett. A második Papp Tilu Libavonat, a harmadik helyezett pedig a ZTM Projekt csapata lett. Az Ákos, a Margaret Island és Wolfie (Punnany Massif) által alkotott zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át.

A legtöbb LIKE-ot begyűjtő három versenyző elutazhat Nagyszalontára, Arany János szülővárosába. Ezen kívül a zsűri első helyezettje szintén csatlakozik a nagyszalontai utazókhoz. A különdíjat Lobenwein Norbert fesztiváligazgató adja át. A VOLT-on való örömzenélést a Fák Alatt Zenekar, míg a STRAND Fesztiválon való fellépés lehetőségét a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ csapata, a ZTM Projekt, valamint a Foreland nyerte. Az AranyCORE zenebajnokság hivatalos dalát Lotfi Begi és Horváth Boldi (Kelemen Kabátban) készítették el Arany János Híd-avatás című verséből, amit a Petőfi Rádióban Boros Csaba Minek nevezzelek c. műsorában mutatnak majd be. A közmédia szervezésében az Arany-emlékév kapcsán még tavaly novemberben indult el az AranyCORE zenebajnokság. A megzenésített Arany János verseket idén március 2-ig lehetett beküldeni. Az elektronikus zenétől a zajzenén át, az egy szál akusztikus gitárig minden fajta zenés feldolgozást vártak a szervezők.

"Az elmúlt hónapokban kimondottan izgalmas volt elmerülni a különböző Arany értelmezésekben, az pedig, hogy egyik kedvenc Arany versemet meghallgathattam kőkeményen rockosítva, külön élmény volt. Örülünk a jobbnál-jobb daloknak és nagyon köszönjük minden pályázónknak a dalszerzésre szánt időt és természetesen a nevezést. Reméljük, hogy Arany János alakját sikerült közelebb hoznunk a fiatalokhoz azzal, hogy líráját egy picit "áthangszereltük". Ez persze nem a mi érdemünk, hanem az Arany szövegeké és persze a zenészeké, akik igen kreatívan nyúltak a nagyszalontai költő verseihez" - mondta Merkl László kiemelt szerkesztő.

Lead kép: A Magyar Posta Zrt. Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából megjelent bélyeg-kisíve a Sándor-palotában tartott ünnepélyes kibocsátáson (MTI Fotó Bruzák Noémi)