Most szól:
Vezeti:
2018.03.28. Szerda 10:28

Steven Spielberg ismét egy izgalmas alkotással készül

Az Amazonnal folytatott tárgyalások után a stúdió zöld utat adott a projektnek, amelyben több nagy név is szerepel.

Egy négy órás minisorozatot tervez piacra dobni az Amazon Studios a híres spanyol konkvisztádor, Hernán Cortés életéről, 'Cortes' címmel. A sorozat készítője nem kisebb személy, mint a háromszoros Oscar-díjas Steven Spielberg. A gyártásban továbbá részt vesz majd a Schindler Listájának írója, Steven Zaillian is. A főszerepet az Oscar-díjas Javier Bardem fogja játszani, aki a Nem vénnek való a vidék című filmbeli alakításáért kapta meg a szobrot.

„Cortés nagyszabású felfedezései formálták többek között olyanná a világot, amilyennek ma ismerjük, és a készítők és a stáb segítségével, a nézők egy üdítő történet részesei lehetnek majd."- mondta Sharon Yguado, az Amazon Studios sorozatokért felelős osztályának elnöke.

„Cortés története nem csak egy egész kultúrára nézve meghatározó volt, így a sorozat természetesen bővelkedni fog kalandban és drámában." - tette hozzá.

A sorozat Hernán Cortés életéről fog szólni, aki forradalmi felfedezésének köszönhetően a világ elé tárta II. Montezuma azték király birodalmát, és melynek során két kultúra úgy találkozott, hogy az átformálta a történelmet.

Forrás: Deadline

Lead: TW @Variety