Most szól:
Vezeti:
2018.03.29 Csütörtök . 09:36

Brutális előzetes érkezett A szolgálólány meséje második évadához!

"A nevem June Osborn, és szabad vagyok."

Az eddig elcsepegtetett információkból már sejthető volt, hogy A szolgálólány meséje második évada még az előzőnél is keményebb és sötétebb lesz. Na de talán arra senki nem számított, amit az új előzetesben látni lehet.

Brutális képsorokkal pakolták tele a készítők a hivatalos trailert, melyet természetesen azonnal több millióan megnéztek az interneten.

Az előzetes pont azzal a képsorral indul, mellyel az első évad befejeződött. Offred ül az autóban és azon tűnődik, milyen lehet a szabadság? Vajon milyen lehet kijutni ebből a szörnyűségből? Lehet hogy Gilead-ból nincs is kiút?

Láthatunk egy jelenetet Waterford parancsnok és felesége között, akik épp vitába bonyolódnak annak kapcsán, hogy kinek a hibájából távozott June? A parancsnok szerint a feleség tehet mindenről, hiszen ha egy kis könyörületet mutatott volna, akkor a lány még mindig a családnál lenne.

A legborzalmasabb jelenet talán a trailer közepén jön, amikor is Lídia néni olvas fel Bibiliai idézeteket, miközben számtalan szolgálólány egy kötélen lóg és szó szerint a halálára vár. Vagy mégsem?

HuLu HuLu

Gileadon kívülről is érkeznek képsorok, Luke még mindig June-t keresni, Moira-ra közben rátalált a szerelem.

Láthatjuk Nick-et is, aki megígéri June-nak, hogy biztonságba tudja közös gyermeküket, mire a lánynak egy nagyon furcsa reakciója van erre: "Ő már egyszer elhagyott, most nekem kell elhagynom őt" - utalva ezzel lányára, Hannah-ra.

June egy furcsa szürke ruhában hagy el egy házat, mely valószínűleg annyit jelent, hogy sikeres volt a szökése, azonban a "szolgáló lányok" megváltozott ruhája nem tudjuk mit sejtet. Az biztos, hogy valami változás történt, talán Econowife-ként folytatja tovább életét June, mely annyit jelent, hogy egy szegényebb férfi mellett szolgál ezentúl. Erre az első évad háttérjeleneteiből lehet következtetni.

HuLu HuLu

A trailer végén Janine-t és Emily-t láthatjuk a gyarmatokon, ahol Janine sír és annyit mond: "Idejöttünk dolgozni és meghalni". A dolog érdekessége, hogy egy flashback is bevillan, a Gilead előtti napokról, amikor Serena még aktivista volt és csak ennyit mondott: "Az emberiség jövője attól függ, hogy mit csinálunk ma".

A zárójelenetben June egy tűz előtt ül, szolgálólányok futnak ki egy égő épületből, Nick zokog, s June még a földeken is átrohan. A végén csak ennyit mond: "June Osborne vagyok, és szabad".

Na ezek után nem is kérdés, hogy mennyire várjuk a folytatást! Április 26-tól a hazai HBO-n is megtekinthető lesz a második évad!

Forrás: Harpersbazaar

Lead: HuLu