Most szól:
Vezeti:
2018.03.31. Szombat 05:00

Telefonfüggő vagy? A 21. század emberét nem az állásinterjú hozza izgalomba!

Mi okoz nagyobb stresszt számodra: egy állásinterjú vagy egy merülő telefon?

Gondoltad volna, hogy felmérések alapján, a 21. századi embert sokkal nagyobb izgalmi állapotba hozza a saját merülő telefonja, mint egy állásinterjú? Állítólag az emberek többsége nem stresszel annyit, ha elkésik egy találkozóról vagy a munkahelyéről, mint a telefonja miatt. Sőt, mint kiderült a társadalom többségét még akkor is jobban lázba hozza az akksi merülése, ha esetleg az autóját törik fel vagy kizárják magukat a házból.

Shutterstock Shutterstock

Folyamatosan rettegünk a telefonunk akkumulátorának a halálától. Olyan fontos pillanatok, mint például a szülővé válás, vagy az első nap a munkahelyen is jelentéktelenné válik, ha okostelefonunk nincsen nálunk, vagy éppen üzemen kívül van.

Elkeserítő tények, amelyeket az egyik kínai tech cég mutatott be. Kiderült ugyanis, hogy a fogyasztók számára egy telefon értékét már nem is tudásban, hanem az akkumulátor időtartama alapján mérik. A kutatás bebizonyította, hogy az emberek számára az egyik legkritikusabb pillanat az, mikor egy fontos helyzetben a telefonjuk 5% töltöttség alá esik, vagy éppenséggel lemerül.

via GIPHY

Sok ember az órát, a dátumot is a telefonján követi. A GPS használata ma már szinte elengedhetetlen, nem csak az autóval közlekedők számára, hanem gyalogosoknak is fontos eszköz a közlekedésben. Fontos pillanatokat osztunk meg szeretteinkkel és ismeretlenekkel is a világhálón és a közösségi média oldalain. Kapcsolattartás és tájékozódás tekintetében ma már elengedhetetlen az okostelefon használata, sőt. Gyorsuló világunk megköveteli a használatát.

Pexels.com Pexels.com

Forrás: Dailymail

Lead: Shutterstock