Most szól:
Vezeti:
2018.03.29. Csütörtök 10:32

Útmutató introvertált személyiségekhez

Te inkább társaságban vagy egyedül érzed jobban magadat?

Ahány ember létezik, annyi személyiség van a világon – tehát rengeteg. Mégis megkülönböztetünk 2 típusú embert: introvertált és extrovertált. Az introvertált személyiségű emberek röviden és egyszerűen: élvezik a saját magukkal töltött időt. Ne lepődj meg, ha a barátod vagy barátnőd nem szívesen megy el veled egy koncertre vagy egy szórakozóhelyre. Ez nem azért van, mert veled van problémája, hanem mert ő ilyen. Az exrovertált ember pontosan az ellenkezője, imádja a társaságot.

6 olyan ponton keresztül próbáljuk most neked megmutatni az ő világukat, amiken keresztül megértheted őket. Te melyik típusba sorolnád magad?

1. Az „én idő”

Általában egy szakítás, vagy valami nagyobb életszakasz változás következtében használjuk ezt a kifejezést. A valódi „én idő” viszont nem abból áll, hogy a barátaidnak szenteled az idődet, ami által jól érzed magadat. A valódi „én idő” nem is unatkozásról szól. Ha igen, akkor valamit rosszul csinálsz. Az introvertált emberek ezt az időt szeretik igazán megélni és magukra fordítani – a parkban sétálnak, könyvet olvasnak vagy bármilyen olyan tevékenység idetartozik, ami feltölti a személyt.

via GIPHY

2. Nem antiszociális, csak az életét éli

Ne hibáztasd a barátnődet/barátodat azért, mert a pénteki buli helyszínéül a kanapéját választja! Ne értsd félre, szereti a társaságod, de ugyanazt az időt szereti magára is fordítani. Egy stresszes és nehéz nap után jobban esik neki az ágyon elnyúlni és azt csinálni, amit csak ő szeretne. Szeretnek ez idő alatt energiát meríteni, ez az út jelenti számukra a kikapcsolódást.

via GIPHY

3. Ő gondoskodik a kedvenc tevékenységeiről egyedül

Ami az ilyen típusú embereket illeti, jobban szeretik egyedül megtervezni és végrehajtani az olyan dolgokat, mint például a sorozatok nézése vagy olvasás. Néha csak jóleső érzés belesüppedni a puha plédbe, és az egyetlen dolog, amit ilyenkor szívesen lát az egy bögre meleg tea, vagy egy pohárka bor. Filmnézés esetén a cselekményt egyedül elemezheti, és még a popcornt sem szükséges megosztania senkivel sem.

via GIPHY

4. A saját prioritásai vannak előtérben

Ne lepődj meg, ha nem az a film vagy helyszín nyer, amit te választottál! Ha sok időt töltünk egyedül, rájövünk, hogy valóban képesek vagyunk arra összpontosítani inkább, ami számunkra a legfontosabb. Amikor egyedül vannak, nehogy azt hidd, hogy csak az idejüket vesztegetik, sőt! Minden egyes percüket megpróbálják a számukra legproduktívabb időként eltölteni.

via GIPHY

5. Az otthonuk az oázisuk

A legszebb szobák egyike, amit valaha is láttál – fiúknál talán minimalista rendezettség, lányoknál pedig pihe-puhaság és édes gyertyaillat. Az itt töltött „én-idő”-k a világ legszebb pillanatai természetesen. Mindennek megvan a helye és a miértje ebben a birodalomban. Olyasmi ez, mint egy titkos erőd, amit saját igényeidhez igazítasz. Ezen a helyen mindig kényelmesen érzed magadat.

via GIPHY

6. Egyedül utazik, turistáskodik

A barátokkal és a családdal való kirándulás általában mindig szórakoztató – kivéve, amikor nem. Általában az ilyen utazások során áldozatokat célszerű hozni: kinek mi a prioritása. Valaki vásárolni szeretne menni, addig mást a helyi nevezetességek és az építészet érdekli. Kompromisszumok sokasága – ám egyedül ilyen veszély nem fenyeget. Egyedül tudod megtervezni mi az úticélod és magadnak tudod beosztani az idődet. Nem kell alkalmazkodnod senkihez sem és élvezheted az adott ország szépségeit. Nem nagyszerű?

via GIPHY

Forrás: Elitedaily

Lead: Pexels