Most szól:
Vezeti:
2018.04.06. Péntek 15:17

ÁKOS 50 - Jubileumi, akusztikus turné

2018 áprilisában Ákos, a Kossuth-díjas énekes-dalszerző betölti az 50. életévét, ezzel egyidőben ünnepelheti pályafutásának 30. évfordulóját. A jubileumi turné nyitókoncertjére 2018. április 7-én és 8-án kerül sor a Művészetek Palotájában, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

„A tavalyi koncertszünet után jó érzés lesz újra színpadon állni, ráadásul ilyen rangos környezetben. A helyszínhez méltó előadást tervezünk, de nem maradhat el az elmúlt három évtized néhány vicces vagy izgalmas pillanatának megidézése sem. Hangvételében talán az Andante- vagy a Karcolatok20-koncertsorozathoz lehet hasonlítani a jubileumi műsort, de minden korábbi előadásunktól különbözni fog” – mondta el Ákos.

A koncert hírét egy évvel korábban, 2017 áprilisában jelentette be, ekkor rekordidő, 16 perc alatt fogytak el az első este jegyei. A második előadás híre is ugyanilyen gyorsan terjedt, másnap az is percek alatt telt házas lett. Ennek nyomán országos turné rajzolódott ki 2018. április-május hónapjára.

„A MüPában induló Ákos50 kétfelvonásos, akusztikus műsor lesz. Az egy szál gitáros daloktól fokozatosan jutunk el a dúsabb megszólalásig. A zenekari hangzásunknak egy közel negyventagú kórus ad új dimenziót. A jubileumi műsor tíz helyszínen összesen 18 alkalommal kerül bemutatásra, ebből könnyen kitalálható, hogy dupla, sőt tripla koncertjeink is lesznek. A legkisebb a kecskeméti Katona József színház gyönyörű tere, a legnagyobb a győri Audi csarnok lesz, de Londonba is eljutunk ezzel a programmal, ahova hosszú évek óta rendszeresen visszajárunk” – fűzte hozzá Ákos.

A jubileumi Ákos50-koncertsorozat főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

A cég jóvoltából az összes koncertlátogató ingyenes CD-t vihet haza, amelyen három újraértelmezett dal szerepel az Ákos50 Turné repertoárjából.

„A Szerencsejáték Zrt. évtizedek óta kiemelt támogatója a magyar kultúrának. 2017-től Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, énekes-előadóművész társaságunk kulturális nagykövete, akire méltán tekinthetünk hazánk egyik legtehetségesebb és legismertebb énekeseként. Büszkék vagyunk rá, hogy az Ákos50 turné főtámogatói lehetünk, ezzel is szeretnénk kifejezni a magyar kultúra iránti töretlen elkötelezettségünket. Biztosak vagyunk benne, hogy Ákossal való együttműködésünk még további számos közös sikert tartogat a jövőre tekintve is.” – nyilatkozta dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.