Most szól:
Vezeti:
2018.04.28. Szombat 15:17

Újdonsággal jelentkezik az ABBA!

A svéd pop együttes meglepetésre bejelentette a közösségi médián, hogy egy újdonsággal készül több évtized után.

A csapat két új dalt is felvett és egy turnéra is készülnek, amelyen majd számítógépek segítségével az 1979-es önmagukat is láthatjuk majd a színpadon. Mindezt a virtuális valóság projekt támogatására szervezték, de ennek egy nem várt következménye lett a két új dal.

„Mind a négyen úgy gondoltuk, hogy jó móka lenne újra egyesíteni erőinket és stúdióba vonulni. Így ezt is tettük.” – mondták az együttes tagjai.

„Olyan érzés volt, mintha csak egy rövidebb nyaralásról tértünk volna vissza, nem érződött úgy, hogy több mint 35 év telt el időközben.” Az egyik új számuknak az ’I Still Have Faith In You’ a címe.

Az együttes 1974-ben alakult két házaspár közreműködéséből, akik a neveik kezdőbetűiből alkották meg a csapat nevét. Rögtön népszerűek lettek, hazájukban, Svédországban, világszerte ismertek pedig azt követően lettek, hogy megnyerték az 1974-es Eurovíziós Dalfesztivált a ’Waterloo’ című dalukkal.

Björn Ulvaeus a csapat egyik tagja korábban azt nyilatkozta, hogy nem érzik a motivációt arra, hogy újra összeálljon az ABBA.

„Mi négyen, élő koncertekkel? Nem. A magyarázat pedig az, hogy egyszerűen csak nem akarjuk ezt.”

2016-ban azonban a Spice Girls korábbi producerével, Simon Fuller-rel közösen megállapodtak a virtuális valóság projekt támogatásában. A csapat 1979-es énjeit kivetítő virtuális valóság koncert decemberben kerül bemutatásra egy televíziós műsorban.

Forrás: dailymail

Lead: digitalspy