Most szól:
Vezeti:
2018.06.08 Péntek . 05:00

Ennyire jó utcai fotókat régen láttunk!

Nagyon sokat jelent egy ország megítélésében az első benyomás. Ezeket az "első benyomásokat" képek is kiválthatják belőlünk.

Nepáltól az Amerikai Egyesült Államig számtalan csodálatos országgal találkozhatunk. Mindegyiknek megvan a saját maga kis jellegzetessége, kultúrája, hangulata. Nem lehet két egyforma országot találni, hiszen nincs is.

A National Geographicnak hála, számtalan csodálatos fotón keresztül nyerhetünk bepillantást a különböző országok kultúrájába és milyenségébe. Valahol az elképesztő élénk színek dominálnak, másutt a rengeteg ember ragadja meg a tekintetünket, míg egy harmadik helyen pont a kopár síkság az, ami csodálkozásra adhat okot.

Utazni mindig csodálatos érzés, hiszen az idegen országban szerzett élményeket soha senki nem veheti el tőlünk. Minden kalanddal egyre gazdagabbak leszünk. Ha esetleg gondolkodsz azon, hogy mely úticél legyen a következő, ahova elutazol, adunk néhány tippet, hiszen kiválogattuk a kedvenc utcai hangulatot árasztó fotóinkat a végtelen sok Natgeo-s kép közül.

Virtuális utazásra felkészülni, indul a felszállás!

Bhaktapur, Nepál

Ebben a nepáli városban újév napján emberek százai/ezrei vonulnak az utcára, maguk után húzva egy hatalmas szekeret. Ez egy helyi tradíció, minden új esztendőt így ünnepelnek meg.

PHOTOGRAPH BY MANABENDRA GUPTA, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT PHOTOGRAPH BY MANABENDRA GUPTA, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT

Chefchaouene, Marokkó

Chefchaouene, vagy másnéven El Aaiún híres a tenger kék falairól, melyeket eddig szinte csak a mesében láthattunk (vagy valamilyen képszerkesztő programban). Marokkó északi részén, közel Európához helyezkedik el, kiváló turisztikai célpont.

PHOTOGRAPH BY SHINIHAS ABOO, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT PHOTOGRAPH BY SHINIHAS ABOO, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT

Hà Nội, Ha Noi, Vietnám

Vietnám fővárosában, Hanoiban mindegy hogy reggel vagy este közlekedünk, garantáltan rengeteg biciklissel fogunk találkozni. A városhoz kell egy kis idő, míg alkalmazkodik az ember, ellenben különleges kultúrája és gyönyörű látnivalói miatt maximálisan megéri.

PHOTOGRAPH BY PRABU MOHAN, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT PHOTOGRAPH BY PRABU MOHAN, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT

Buenos Aires, Argentína

Az argentín fővárosnak szintén megvan a maga dél-amerikai hangulata, meg kell csak néznünk hozzá ezt a fotót, melyen teljes nyugodtsággal olvasgat a buszok között egy stílusos, argentin úriember.

PHOTOGRAPH BY MARCO BRECCIAROLI, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT PHOTOGRAPH BY MARCO BRECCIAROLI, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT

New York, New york

New York az a város, mely garantáltan mindenki bakancslistáján szerepel. Ha nem is szereted a nyüzsgést, akkor is egyszer el kell jutnod a "nagy almába", annak is az egyik legikonikusabb helyére, a Times Squarre.

PHOTOGRAPH BY SAMPA GUHA MAJUMDAR, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT PHOTOGRAPH BY SAMPA GUHA MAJUMDAR, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT

Maputo, Mozambik

Mozambik fővárosában ennyire különleges módon utazik a család egy esküvőre. Érdekesség, hogy a menyasszony és a vőlegény családja is más-más ruhát visel, a saját szokásainak megfelelően.

PHOTOGRAPHY BY MARIANO SILVA, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT PHOTOGRAPHY BY MARIANO SILVA, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT

Kanazawa-shi, Ishikawa, Japán

Kanazava nagyon híres gésa-kultúrájáról, így nem meglepő, hogy e-kép főszereplői is a gyönyörű gésák.

PHOTOGRAPH BY ROSANNA U, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT PHOTOGRAPH BY ROSANNA U, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT

Pagani, Italy

Az olasz kis községben gyakran ünnepel a lakosság húsvétkor a képen látható módon, konfettit, papírokat dobálnak le az erkélyekről.

PHOTOGRAPH BY CARMINE ORLANDO, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT PHOTOGRAPH BY CARMINE ORLANDO, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT

Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

A fokvárosi Bookap híres színes házairól, melyet a legérdemesebb a lemenő nap sugarában megtekinteni. A hely hatalmas látogatottságnak örvend.

PHOTOGRAPH BY CHARLIE MICHAEL, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT PHOTOGRAPH BY CHARLIE MICHAEL, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT

Reméljük meghoztuk a kedveteket egy kis utazáshoz!

Forrás: National Geographic

Lead: PHOTOGRAPH BY SHINIHAS ABOO, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT