Most szól:
Vezeti:
2018.06.13. Szerda 14:32

A világ egyre kegyetlenebb - elvonóra került egy 9 éves kislány

9 évesen is kialakulhat olyan mértékű függőség, hogy szakemberek segítségét kell igénybe venni.

Súlyos videójáték függőséget diagnosztizáltak annál a 9 éves kislánynál, akit emiatt az elvonóra kellett beutalni. Az általános iskolás kislány estétől egészen reggelig képes volt játszani a Fortnite névre keresztelt lövöldözős játékkal, majd az éjjel elmaradt alvást az iskolában pótolta be.

Ez természetesen hamar szemet szúrt a tanároknak, akik szóltak a szülőknek, hogy mi a helyzet. A család próbálta távol tartani a gyermeket az xbox-tól, azonban a lány megütötte édesapját, mikor erre került sor.

A 36 éves édesanya a Sunday People-nek tett nyilatkozatában elmondta, hogy "amikor engedtük játszani, nem gondoltuk volna, hogy a mentális egészségére is hatással lesz a játék. Jelenleg terápiában részesül a gyermekünk. Napi 10 órát töltött a képernyő előtt, bezárkózott, hogy ne kelljen félbeszakítani a játékot."

Troy Harvey/Bloomberg via Getty Images Troy Harvey/Bloomberg via Getty Images

A 9 éves diák többször is elaludt az órákon és ahhoz is túlzottan fáradt volt, hogy bármilyen sportban részt vegyen. Az iskola ekkor döntött úgy, hogy szólnak a szülőknek, hogy valami nincsen rendben.

Az a mai napig kérdéses számunkra, hogy a szülők, hogyan nem vették észre már korábban a problémát, illetve, hogy miként nem tűnt fel nekik, hogy a gyermek egész éjjel játszik? A kislány kezelése jelenleg is zajlik, reméljük hamarosan felépül és soha többé nem kell átélnie hasonlókat.

Ha környezetében bármilyen hasonló esetet tapasztal, azonnal ajánlott felkeresni egy szakembert!

Forrás: Indy100

Lead: Pexels