Most szól:
Vezeti:
2018.06.19 Kedd . 14:49

Íme az igazi siker titka - szakértők szerint

Légy azon kevesek egyike, aki megvalósítja álmait!

Tanulmányok szerint az embereknek mindössze 8%-a vallja magát kifejezetten sikeresnek. Ami azt jelenti, hogy az emberek 92%-a önmagát sikertelennek tartja, és nem éri el kitűzött céljait, ez pedig bizony igen súlyos adat.

De vajon mi lehet a titka annak a bűvös 8%-nak, ha van egyáltalán ilyen. Tudjuk, hogy véletlenek nincsenek, és ritka az, mikor valami csak úgy az ölünkbe hullik. Az esetek többségében a sikerhez vérrel és verítékkel kikövezett út vezet, de nem mindegy hogyan indulunk el rajta és, hogy közelítünk a céljainkhoz.

Íme, 6 tuti tipp, ami segít álmaid megvalósításában!

1. Definiálás

Az okos célkitűzésnek 5 szabálya van. Az első, hogy a cél legyen specifikus, és jól definiált. Ahelyett, hogy mondjuk azt mondanád, hogy: „El akarok kezdeni sportolni”, jobb ez a megfogalmazás: „Reggelente futni fogok”, vagy „Veszek bérletet az edzőterembe”.

Ha segít, írd is le, tűzd ki valahova a lakásban, hogy éjjel nappal szem előtt legyen a cél.

Pexels Pexels

2. Mérhetőség

A második szabály, hogy a cél lehetőleg mérhető legyen, hogyan nyomon tudd követni éppen hol tartasz. Ahelyett, hogy annyit mondasz „Fogyni szeretnék”, határozd meg konkrétan, „5 kilót akarok fogyni”!

Pexels Pexels

3. Apró lépések

A harmadik tipp: hogy kisebb, elérhető célokat fogalmazzunk meg. Ha egyből a csillagokat szeretnénk lehozni az égről, az nyilvánvalóan nem fog sikerülni, célszerűbb, ha szerzünk hozzá előbb egy jó nagy létrát. Nincs baj az álmodozással, de igyekezz a földön maradni, és mindig csak egy kicsivel többre vágyni.

Pexels Pexels

4. Kitartás és alkalmazkodás

A negyedik tanács, hogy tartsd magad a céljaidhoz. Ismerős a történet mikor az ember arra kéri Istent, hogy nyerjen végre a lottón, az Úr pedig azt válaszolja neki: „Vegyél végre egy szelvényt!”.

Ha valóban el szeretnél érni valamit nem elég csak rágondolni és mantrázni magadban, hanem tenni is kell érte, bármiről legyen is szó.

Ha pl. párra vágysz, ő valószínűleg nem fog bekopogni a szobád ajtaján, neked is nyitottnak kell lenni és úgy alakítani az életed, hogy amire vágysz, megtörténhessen veled.

Giphy Giphy

5. Időkeret

Az ötödik tipp, az időkeret. Ha nem szabsz valamilyen időbeli határt neki, akkor az álmod könnyen elsűvíthet melletted, vagy a halogatás áldozatául eshet. Ha viszont pontosan kitűzöd, hogy mikorra szeretnéd elérni, (pl. egy nyelvvizsgát letenni) akkor sokkal nagyobb esélyed van, hogy tényleg elérd.

Pexels Pexels

6. A buktatók

A hatodik tipp, hogy készülj arra, hogy valószínűleg nem lesz sétamenet. Lélekben készítsd magad arra, hogy felbukkanhatnak nehézségek, de határozd el magadban, hogy bármi lesz is tovább haladsz. S ha teheted, vizualizáld magad előtt az álmodat, képzeld el, hogy már most a Tiéd.

Giphy Giphy

Lead: Pexels

Forrás: Brightside