Most szól:
Vezeti:
2018.07.19. Csütörtök 05:00

Utak, ahova friss jogsival ne indulj el!

Friss a jogsid? Akkor, ha adhatunk egy tippet, ne indulj el az alább bemutatott utak egyikén sem, mert még a tapasztalt sofőröknek is meggyűlik néha a baja ezekkel az extrém veszélyes, meredek útvonalakkal.

1. Szent Gotthárd-hágó - Svájc

A Szent Gotthárd-hágó a svájci Alpok egyik legfontosabb észak-déli útvonalának egyike. Ez az útszakasz már a középkortól kezdve fontos szerepet játszott az ország történelmében. Veszélyes azonban, hogy a legtöbb részen nincs szalagkorlát a mélység mellett.

 

2. Thuni-tó - Svájc

Ez az út igen sziklás hegyek mentén húzódik. Ahhoz, hogy végigjárjuk eme csodálatos, bár annál meredekebb utat, meg kell hódítanunk rengeteg lejtőt, kanyart és alagutat. A szakasz külön érdekessége, hogy a mellette húzódó tóban a második világháború idején a svájci kormány több, mint 3 ezer tonna lőszert helyezett el.

 

3. Zoji La szoros - India

A Ladakh és a Kasmír-völgy közötti húzódó út tengerszint feletti magassága körülbelül 11,575 láb. Az út pedig olyan keskeny, hogy még azt is nehéz elhinni, hogy két autó képes egymás mellett baj nélkül elhaladni. Az út a szarvasmarhák mozgatására is alkalmas. Ezért, cseppet sem kell meglepődnie az arra utazóknak az előttük gyalogló csordákon.

 

4. Kuoliang-alagút - Kína

Az alagutat a szomszédos faluban élő emberek a 70-es években kezdték el kialakítani. Bár az út ezen szakasza rendkívül sötét, mégis ez a legbiztonságosabb része, ugyanis a hegybe vájt járat falai megakadályozzák, hogy az autók szerencsétlen balesetek folytán a mélyben végezzék.

 

5. Taroko Gorge út - Taiwan

Az út szépsége, hogy egy szurdokon halad keresztül, melyet számos fa, folyó és vízesés tarkít. A sok víz azonban rengetegszer fellazítja a földet, ami földcsuszamlásokhoz vezet.

 

6. Himalájai Pradesh út - India

Az úton felfele haladva éghajlati övezetek váltogatják egymást, ami által lehetőségük nyílik arra az ideutazóknak, hogy a Himalája minden csodájával és viszontagságával megismerkedjenek.

 

7. Col de la Bonette hegyszoros - Franciaország

A francia Alpok legmagasabb hegyszorosa a Col de la Bonette, mely a Tour de France versenyének is négyszer szolgált már helyszínéül. Az éles és hirtelen kanyarok azonban még a profi vezetők idegrendszerét is megviselhetik.

 

Forrás: Brightside

Lead: Instagram