Most szól:
Vezeti:
2018.07.20. Péntek 10:27

1 éve már, hogy a legendás zenész, Chester Bennington nincsen közöttünk

2017. július 20. - a nap, amikor a Linkin Park frontembere, Chester Bennington Los Angeles-i otthonában, saját kezűleg vetett véget életének.

A hír akkor olyan mértékben megrázta a világot, hogy szinte nem volt olyan ember, aki ne erről beszélt volna. Barátok, zenészek, család, s megannyi rajongó gyászolta világszerte a méltán híressé vált, aranytorkú énekest.

Utolsó koncertjeinek egyikét Sopronban a Volt fesztiválon adta, ekkor járt először hazánkban a Linkin Park. Ott, mint ahogy később sem, semmi jelét nem lehetett látni annak, hogy ekkora tragédia van készülőben.

 

Sokak szerint Bennington öngyilkosságában közrejátszottak alkohol- és drogproblémái, a depresszió, gyermekkori molesztálások, s elképzelhető, hogy még az is, hogy egyik legjobb barátja, Chris Cornell, 2017. májusában követett el öngyilkosságot. Chester halálának napján lett volna az utóbb említett zenész 53 éves.

Sok tisztázatlan kérdés maradt azzal kapcsolatban, hogy vajon mi vezethetett a tragédiáig, az biztos, hogy a legendás énekes nélkül üresebb lett a zenei világ.

Tavaly év végén zenésztársai egy tribute koncert keretein belül emlékeztek meg az énekesről, amit akár újra is nézhetsz itt:

A Linkin Park egy megható Instagram posztban emlékezik meg egykori frontemberéről. Többek között elmondják, hogy a fájdalom és a hiány azóta is felfoghatatlan, viszont mégis úgy érzik, mintha nem ment volna el, itt van velük, érzik a jelenlétét, a vicceit, a poénjait, a szeretetét. Kitörölhetetlen nyomokat hagyott maga után. "Örökké hálásak leszünk neked a szeretetért, az életért, és azért a kreatív személyiségért, amit a világgal és velünk is megosztottál. Jobban hiányolunk, mint amit szavakkal ki lehetne fejezni" - írja a zenekar hivatalos Instagram oldalán.

 

Chester Bennington hiánya másnak is fáj, hiszen számtalan internetes platformon emlékeznek meg róla a rajongók. A #MakeChesterProud hashtagre rákeresve, több, mint 170 ezer bejegyzés ugrik fel, látva ezzel, hogy emléke a mai napig él.

Ég veled Chester, az angyalok vigyázzanak rád továbbra is odafenn, emlékedet soha nem feledjük!

Lead: Getty Images