Most szól:
Vezeti:
×
2018.07.21 Szombat . 19:24

Öt hely Magyarországon, ahova el kell menned!

Ha külföldi nyaralásban vagy utazásban gondolkodsz, akkor először mérlegelj! Hány külföldi országban jártál? És ehhez képest hány helyet ismersz Magyarországon? Na látod…

Mindenki külföldre utazik, de talán nem is gondolt bele abba, hogy kihasználja a saját országa adta lehetőségeket. Mielőtt felsorolnád, hogy hány országban és városban jártál eddig, nézz szét itthon! Hidd el, megéri! Habár a lista hosszú lenne mindenről, most random mutatjuk azt az ötös listát, amiket érdemes lejegyezni és idővel pipát tenni melléjük. Ismerd meg az országodat!

1. Győr

gyor-2581380_960_720

Ha mégis, például Ausztria (Bécs) fele veszed az irányt, akkor érdemes egy kisebb kitérőt tenni. Győr ugyanis Budapest és Bécs között helyezkedik el. A város szinte minden zugában gyönyörű épületek és szobrok találkoznak egymással. Az ó-várostól kezdve az állatkertig sok lehetőség áll rendelkezésedre ahhoz, hogy élvezd a várost!

2. Hortobágyi Nemzeti Park

Hortobagy_híd

Hazánk első nemzeti parkja a Hortobágyi Nemzeti Park, amelyet 1973-ban alapítottak. Ez az ország legnagyobb védett területe és Európa legnagyobb félig természetes területe, amely kb 10 ezer évre vezethető vissza. Az állatok, beleértve a vadonélő lovakat is, a sztyeppén éltek a jégkorszak idején. Lovak, szarvasmarhák és ökrök még mai napig is legelnek a területen.

3. Debrecen

4756244116_1387feefa9_b

Nem csak egyeteméről híres a város, hanem történelméről és kulturális életéről is. A 2. világháború megviselte a várost, viszont az ország szellemi központjának számít 1538-as református kollégiumtól. Látnivalók közé tartozik a református nagytemplom, amely a legnagyobbnak számít Magyarországon. Továbbiakban pedig ne feledkezzünk meg a minden évben megrendezésre kerülő Virágkarneválról se.

4. Hévíz

heviz-1538450_960_720

Magyarországon található a világ egyik legnagyobb termálvízű tava. A víz hőmérséklete 24-37°C, ami kellemes úszást biztosít. A Balaton közelében található Hévíz híres gyógyfürdőjéről és a különböző üdülőhelyekről – továbbá rengeteg közeli természeti csodával rendelkezik.

5. Aggteleki cseppkőbarlang

cave-843696_960_720

Budapestről autóval körülbelül 3 óra alatt elérhetsz ehhez a méltán híres természeti csodához. Egy egészen különleges élményt nyújt a Baradla belsejében hallható „koncert”, amelyet egyenesen a természet szolgáltat a közönség számára. A park védett területen fekszik, a turisták száma is korlátozott egyes helyszíneken.

Érdemes a továbbiakban még körül nézned ezeken a helyeken: Pécs, Sopron, Esztergom, Szentendre, Eger és a Balaton teljes környéke + Veszprém.

Te hány helyen jártál már Magyarországon?

Forrás: Touropia

Lead: pexels.com