Most szól:
Vezeti:
2018.08.03. Péntek 16:51

Akkora buli volt a Budapest Parkban, hogy beleremegett a ház!

Csütörtök ide, csütörtök oda, a Cloud9+ olyan óriási bulit rakott le a Budapest Park színpadára, hogy azt öröm volt nézni.

Azt már megszokhattuk a srácoktól, hogy az ő koncertjeiken bizony nem lehet unatkozni. Mindig van valami extra, mindig érkezik valami meglepetés vendég, de a frontember, Szivák Zsolt is szeret a közönség random pontjain felbukkanni.

Ugyan egy óriási zivatar csapott le a Budapest Parkra kezdés előtt körülbelül 1 órával, de mire a helyszínre értünk, nyomát sem láttuk a zuhénak (néhány tócsát leszámítva, de az senkit sem zavart).

A színpadot a Follow the Flow zenekar melegítette be, akik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, "Nem tudja senki" című daluk már 16 millió feletti megtekintésnél jár. A srácokra egyáltalán nem lehet panasz, elegendő slágerük, és remek műsoruk van arra, hogy méltóképp bemelegítsék a közönséget egy hatalmas zúzásra. 19 óra után néhány perccel neki is láttak a műsornak a srácok, és pontban 20 óráig muzsikáltak. A milliós nézettségű slágert a végére tartogatták, nem kell mondani, hogy a közönség imádta, és mindenki együtt énekelte az őszinte dalt.

Este fél 9 előtt lépett színpadra az este fő zenekara, a Cloud9+, akik egy 1,5 órás showt dobtak össze. Az első pillanattól fogva őrületes volt a hangulat, egy pillanatra sem volt ideje az embernek unatkozni. Az első vendég az Irie Maffia tagja, MC Kemon volt, aki a Take Me című slágerre ugrott fel a színpadra, őt követte MC Fedora, illetve Koltay Kurszán a Margaret Island zenekarból.

Fotó: Rakó Alex Fotó: Rakó Alex

Ahogy azt már a cikk elején is említettük, Zsolti szeret a közönségben, váratlan helyeken felbukkanni, természetesen most sem volt ez másként, a tömeg kellős közepén egy szál gitárral a kezében egyszer csak ott termett.A Last Song For Your Heart című dalt adta elő, amit a közönség már kívülről fúj, de a mai napig egy megható pillanata a felhős koncerteknek.

Fotó: Rakó Alex Fotó: Rakó Alex

Ezt követte az este talán legnagyobb meglepetése, ugyanis A Dal 2018-as szériáját megnyert AWS zenekar frontembere, Siklósi Örs is megjelent, így egy "cloud9plusos" verzióban hallgathattuk meg a Viszlát nyár című dalt, ami őszintén szólva nekünk maximálisan elnyerte a tetszésünket. Azt tudni kell, hogy régebben a két zenekar közös turnén is volt, így a srácok nagyon jól ismerik egymást, teljes mértékben megvolt az összhang is.

 

Hadd emeljük ki a személyes kedvenc pillanatunkat a koncertről, amikor is az egész közönség egy kicsit testnevelés órán érezhette magát. Nyolcat kellett balra ugrálni, majd nyolcat jobbra, majd megint nyolcat balra, és így tovább, mindezt úgy, hogy a mellettünk állóba karoltunk. A közönség soraiból sem volt kutya ez a pillanat, de a színpadról eszméletlen flash élmény lehetett! Zseniális, hogy a közönség ennyire rugalmas volt, és együtt tudtak élni a koncerttel.

 

A másik fénypont számunkra a body surf volt, de nem is akármilyen! Tóth Bercit, a zenekar gitárosát emelte a közönség a magasba, és adta kézről kézre, ami garantáltan hatalmas élmény lehetett!

Fotó: Rakó Alex Fotó: Rakó Alex

Az este a Petőfi Zenei Díj hivatalos dalával zárult, melyet Járai Márkkal és Fura Csével készített közösen a zenekar, és a Valaki mondja el névre keresztelték. Ez a Cloud9+ első magyar nyelvű dala, és valljuk be a srácoknak ez is jól áll! Szerencsére péntek este 6 órakor a klipp premiere is megvolt, így végre ti is meghallgathatjátok a hivatalos PZD himnuszt!

Természetesen a koncertet az M2 Petőfi TV csapata sem hagyhatta ki, akik egy rövid interjút és készítettek Zsoltival, valamint a koncert néhány percébe is betekintést engedtek! Alább láthatjátok az interjút, plusz a koncertrészletet.

Összességében egy bombasztikus koncertélményben volt részünk, de a Cloud-os bulik után valahogy mindig ezt érzi az ember. A srácok még persze megnyomják a nyár hátralévő részét, és számos fesztiválon találkozhattuk velük!

Fotó: Rakó Alex Fotó: Rakó Alex
Fotó: Rakó Alex Fotó: Rakó Alex

Képek: Rakó Alex