Most szól:
Vezeti:
×
2018.08.11 Szombat . 15:37

Íme, a világ 10 legmisztikusabb helye!

A térképen jó pár rejtélyes helyszínre tudunk rábökni, sőt némelyik közülük kifejezetten hátborzongató!

A legtöbb ember imád utazni, legyen szó egy fehér homokos, lágyan andalító tengerpartról, vagy épp vadregényes hegyvidékről, mindenki megtalálhatja a neki tetsző úti célokat. Vannak azonban bőséggel olyan helyszínek is a világon, melyek éppenséggel nem számítanak turistaattrakciónak.

Isten háta mögötti szigetek, a civilizációtól a mai napig elzártan élő falvak, elhagyatott ódon épületek. Nem pont azok a helyszínek, ahová egy utazási iroda invitálná az ügyfeleit, első pillantásra inkább egy X-akták epizód helyszínei lehetnének. Azonban az tagadhatatlan, hogy ezeknek a helyszíneknek is meg van a maga varázsa, bár talán inkább megborzongatnak, mintsem felvidítanak.

Te melyiket vállalnád be?

1. Nemzetközi Magbunker

A Nemzetközi Magbunker egy magtároló a norvégiai Spitzbergákon. A norvég kormány hozta létre abból a célból, hogy megőrizze az ismert élelmiszernövények magvait egy esetleges globális katasztrófa esetén (például atomháború, földrengés vagy világméretű járványok). Az épületben gyakorlatilag a világ összes országa tárol nagyjából összesen 100 millió magot, melyeket −18 °C hőmérsékleten tárolják, így akár évszázadokon keresztül megőrizhetőek. Ehhez pedig még személyzetre sincs szükség, a magbunker teljesen önszabályozó.

2. Észak-Szentinel-sziget

Az Indiához tartozó szigetecske az egyik azon kevesen helyszínek közül, ahová a modern civilizáció még nem tette be a lábát. Lakói ugyanis a szentinelézek, akik mereven elzárkóznak az idegenektől, és a mai napig elszántan (értsd fegyverrel) védik a földjüket az idegenektől. A népcsoport mai napig vadászó-halászó-gyűjtögető életmódot folytat, nyelvükről, kultúrájukról nem tudunk többet, mert egy-két kísérlettől eltekintve a szigetre még sosem tette a lábát nem szentineléz.

3. Párizsi katakombák

A francia főváros alatt mintegy 300 kilométer hosszú katakombarendszer húzódik, amelynek csupán egy kis szakasza látogatható, míg a többi része 1955 óta lezárt terület. Az 1786-ban épült katakombák valódi csonttárként szolgálnak, ugyanis a XVIII. században Párizs túlzsúfolt temetőiből koponyák és csontok millióit (körülbelül 5-6 millió ember földi maradványát) költöztették a föld alatti alagútrendszerbe. A rémtörténetek szerint még ma is hallani az elhunytak kísérteties sóhajait.

4. Poveglia sziget

Az Olaszországhoz tartozó Poveglia szigetét a világ egyik leghátborzongatóbb helyének tartják. Nem ok nélkül. A középkorban ezen az érdekes formájú szigeten virágzó élet folyt, de amikor kitört a pestisjárvány Velencében, a beteg embereket ideszállították, hogy ezzel megakadályozzák a járvány terjedését. A szigeten közel 200 ezer ember halt meg a pestis következtében. Később, 1922-ben egy elmegyógyintézetet építettek szigetre, ahol egyetlen orvos látta el a betegeket. A doktor kegyetlenül bánt a betegekkel, sokszor végzett brutális kísérleteket rajtuk. Az elmegyógyintézet még ma is áll, de a sziget körül maximum rendőrhajók cirkálnak.

5. Csernobil

Csernobil a katasztrófaturizmus igazi fellegvára. 1986. április 26-án robbanás rázta meg az ukrán kisváros közelében fekvő atomerőművet, aminek következtében óriási mennyiségű mérgező anyag került a légkörbe. A várost azonnal evakuálták, a lakosok csapot-papot otthagyva menekültek a földi pokollá változott otthonukból. Csernobil azóta is magán viseli a katasztrófa nyomait. Elhagyott cipők, játékok, rozsda martalékává vált autók jelzik, hogy ekkor itt élet volt. A terület egy része szerzett utak keretein belül látogatható.

6. 51-es körzet

Az 51-es körzet egy szupertitkos amerikai katonai bázis beceneve, mely a nevadai sivatagban található. A terület a Groom Lake nevű kiszáradt tóban terül el, melynek déli részén egy nagy területű titkos katonai repülőtér van. A katonai bázis elsődleges célja a kísérleti repülőgépek és fegyverek tesztelése és fejlesztése. Legalábbis ezt mondják. Az összeesküvés-elméletek kedvelői ugyanis állítják, hogy a bázis valójában földönkívülieken végzett kísérleteknek ad otthont.

"Area 51" adalah kawasan ketenteraan Amerika Syarikat yang terletak 100 batu di utara Las Vegas. Ia dianggap sebagai salah satu tempat yang paling misteri di dunia kerana kerajaan US menafikan kewujudannya sehinggalah pada tahun 2013. . Kini, ia terkenal dengan banyak teori konspirasi UFO. Kawasan ini dikatakan digunakan oleh CIA dan Tentera Udara US sebagai wilayah pengujian kerana lokasi terpencilnya. Walaupun ia menjadi ketenteraan, ramai yang percaya bahawa ia mungkin menjadi tempat para saintis menyelidik kapal angkasa alien yang terhempas. . Ramai peminat teori konspirasi cuba melawat kawasan berdekatan ke "Kawasan 51", tetapi dilarang masuk sepenuhnya. . #atokdean #matiitubenar #area51

ATOK DEAN (@atokdean) által megosztott bejegyzés,

7. Kígyó sziget

A Brazíliához tartozó Ilha da Queimada Grande, vagyis a Kígyó-sziget az egyik legveszélyesebb mérges kígyó, az arany lándzsakígyó otthona. A halálos mérgű kígyók hatalmas számban élnek a lakatlan szigeten: a becslések szerint minden négyzetméterre 4-5 kígyó jut. Marásukba egy órán belül belehal az áldozat. Emiatt a brazil hatóságok úgy döntöttek, hogy teljesen elzárják a szigetet az emberek elől (csak speciális engedéllyel lehet belépni).

via GIPHY

8. Az agyaghadsereg

Az első kínai császár, Qin Shi Huang sírhelyét védő agyagkatonák, lovak, kocsik és zenészek együttesét hívjuk agyaghadseregnek. A hadsereget Qin Shi Huangdivel temették el i. e. 209-210-ben Kína Senhszi tartományában. Az építmény és a szobrok célja az volt, hogy biztosítsák a császár uralmát a túlvilágon is. Nos, őfelsége alaposan felkészült, mert örök álmát körülbelül 8000 katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas őrzi. A sírhelyre jelenleg nem léphetnek be látogatók.

9. A Vatikáni Levéltár

A Vatikán titkos levéltárába Langdon professzor sem jutott be zökkenőmentesen az Angyalok és démonok c. könyvben. A levéltár polcain 35 000 irat pihen. Többek közt olyan ősi dokumentumokat őriznek itt, mint a Galilei-periratok , Luther Márton száműzetésének dokumentumai vagy Michelangelo levelei. Bár a levéltár java a mai napig feltáratlan, az – korlátozottan – csak néhány nagy szaktekintélyű tudós számára kutatható.

10. Niihau-sziget, Hawaii

A Niihau szigetet „tiltott szigetnek ” is nevezik. A földdarabot 1864-ben a skót Elizabeth Sinclair megvásárolta 10 000 dollárért V. Kamehameha királytól és a mai napig az ő leszármazottainak tulajdona. A tiltott sziget elnevezést azért kapta, mert tulajdonosai, a sziget állat-és növényvilágának megőrzése céljából mindenkit kitiltottak a területről. A szigeten azóta sincs úthálózat, áram vagy internet, így viszont csak helikopterrel tekinthető meg.

Forrás: boredpanda.com

Lead: Pexels