Most szól:
Vezeti:
2018.09.06 Csütörtök . 14:49

8+1 meglepő filmes tény, amit szinte biztos, hogy nem tudtál!

A filmeket azért szeretjük, mert távoli világokba kalauzolnak, ahol érdekes szereplők nem mindennapi életébe leshetünk be.

Mivel szinte minden érzékünkre hatnak, segítségükkel 2 órára kiszakadhatunk a hétköznapok szürke forgatagából. Ám, a filmeknek megvan az a tulajdonsága, mint a jó bűvész trükknek, nem tudjuk mi zajlott a háttérben. Pedig egy film készítése legalább olyan izgalmas folyamat, mint maga a végeredmény. Sőt egy-egy film forgatását is legalább annyi legenda övez, mint magát a filmet.

Íme, néhány izgalmas tény a filmek szerelmeseinek!

1. A nagy sikerű 1975-ös Száll a kakukk fészkére című filmben a statiszták többsége valóban pszichiátriai beteg volt.

via GIPHY

2. A Sherlock című sorozat 3 évadában az egyik epizódban megismerhetjük Sherlock Holmes szüleit. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a szülők valójában a főszereplő, Benedict Cumberbatch szülei.

via GIPHY

3. Az Eredet című film 2 óra 28 perc hosszú, és nem véletlenül. A rendező Christopher Nolen tudatos döntése volt, mert a filmben kulcsszerepet játszó dal, a ’Non, je ne regrette rien’ Édith Piaf-tól éppen 2 perc 28 másodperc hosszú.

via GIPHY

4. A Harcosok klubja női főszereplője, Helena Boham Carter megkérte a sminkesét, hogy bal kézzel fesse ki, mert szerinte karaktere, Marla Singer képtelen lenne úgy kisminkelni magát, ahogy az nagy könyvben meg van írva.

via GIPHY

5. A Django elszabadul egyik jelenetében Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) összetör egy poharat és a keze vérezni kezd. Ez nem volt a forgatókönyvben, DiCaprio véletlenül valóban elvágta a kezét, de úgy döntött beépíti a jelenetbe, ha már így alakult. Mikor elhangzott az „Ennyi!”, az egész stáb ovációban tört ki.

via GIPHY

6. A Ragyogás című filmet a legendás Stanley Kubrick rendezte, aki a valaha élt egyik legperfekcionistább rendező volt. A filmben van egy jelenet, ahol Jack Nicholson felfelé lépdel egy lépcsőn Shelley Duvall pedig próbálja megütni őt egy baseballütővel. Ezt a jelenetet 127 alkalommal vették fel… ki tudja miért?!

via GIPHY

7. Amikor A sötét lovag forgatására készült Heath Ledger, 6 hétre egy motelbe költözött. Ezt az időt arra szánta, hogy minél inkább bele tudjon helyezkedni a Joker karakterébe, pl. kitalálni az mimikáját, vagy a hátborzongató kacaját.

via GIPHY

8. Az ördög Pradat visel forgatásának kezdetén Meryl Streep üdvözölte Anne Hathaway-t és elmondta neki, hogy örül, hogy vele dolgozhat együtt, majd hozzátette, ezek voltak az utolsó kedves szavak, amiket tőle hallott. Egyébként Az ördög Pradat visel volt eddig a filmtörténet legdrágább kosztümjeit felsorakoztató film. Meryl, a film befejezése után elárvereztette a ruhatárát és a befolyt összeget jótékony célra ajánlotta fel.

via GIPHY

+1 A Rocky IV-ben az olasz csődör a rettegett Ivan Drago-val csap össze. A forgatás során Sylvester Stallone szerette volna, ha a box jelenetek minél valóságosabbak, ezért úgy instruálta Dolp Lundren-t, hogy ne kímélje őt. Az eredmény egy újabb Rocky film lett, Stallone-nak pedig 4 nap az intenzív osztályon.

via GIPHY

Forrás: Brightside

Lead: Instagram