Most szól:
Vezeti:
2018.09.17. Hétfő 13:06

10 dolog, amiket még az ősszel mindenképp csinálj meg

Ugyan az idő még nem ezt mutatja, de hivatalosan már ősz van, így javasolunk néhány dolgot, amiket mindenképp csinálj meg még a tél beköszönte előtt.

Minél hidegebb lesz, annál jobban csak arra vágyik az ember, hogy bekuckózzon a takaró alá egy jó meleg teával vagy forró csokival, egy könyvet a kezébe vegyen vagy épp a kedvenc sorozatából nézzen meg csilliónyi részt. Így amíg még ennyire jó idő van, érdemes megcsinálni azokat a dolgokat, melyeket nyáron csak halogattunk, mondván "ilyenekre nincs időnk".

Minden visszaállt a normál kerékvágásba, a gyerkőcök újra járnak oviba vagy iskolába, a hallgatók egyetemre, így ideje nekünk is visszazökkennünk a jól megszokott forgatókönyvbe!

Íme néhány teendő, amiket érdemes megcsináli az ősz folyamán!

1. Olvaszd le a fagyasztód!

A leolvasztás mellett dobj ki mindent, ami beazonosíthatatlan, esetleg nincsen rajta szavidő, vagy már évek óta ott van. Csak azt tarts meg, aminek hasznát veszed a közeljövőben. Amik megmaradnak, igyekezz minél hamarabb elkészíteni őket, hogy a helyére friss termékek kerülhessenek.

via GIPHY

2. Rendszerezd a hozzávalókat üvegcsékbe!

Azon kívül, hogy sokkal gusztusosabban néz ki, egyszerűbb is a tárolásuk. Nem ömlenek ki, nem borulnak fel, nem lesz ugyanabból a fűszerből három bontott zacskó. Itt is az aranyszabály, dobj ki mindent, amit az elmúlt időkben nem használtál!

Fotó: Pexels Fotó: Pexels

3. Takarítsd le a grillsütőt!

A nyár egyik slágere mindig az esti grillezés. Ugye jövőre is szeretnéd használni a sütőt? Akkor mielőtt elteszed, feltétlenül essen át egy nagytakarításon!

via GIPHY

4. Az ablakpucolás se maradjon el!

Kívül és belül egyaránt! Nyáron a hőség képes minden piszkot szinte ráégetni az ablakra, így tél előtt ideje lepucolni őket.

Fotó: Pexels Fotó: Pexels

5. Rakd rendbe a ruháidat!

Válogasd ki a nyáriakat, tedd el őket, helyükre kerüljenek a téliek. Amit nem hordtál az elmúlt egy évben, kerüljön bele egy zsákba és ajánld fel rászorulóknak. Meg hát kell a hely az új ruháknak is, nem?

Fotó: Pexels Fotó: Pexels

6. Ürítsd ki a táskáidat!

Ismerős az érzés, amikor rég elfeledett dolgok bukkannak elő rég nem hordott táskákból? Na pontosan ezért kell a táskákat is néha rendszerezni és kipakolni belőlük minden olyat, ami nem oda való.

Fotó: Pexels Fotó: Pexels

7. Készítsd elő a téli ruhákat!

Vidd el a ruhákat a tisztítóba, gőzöld ki őket, pucold ki a bakancsodat, készülj fel lélekben a télre!

via GIPHY

8. Takarítsd ki a szőnyegek lelkét is!

Méghozzá egy jó alapos mélytisztítással. Vidd el őket a tisztítóba, vagy te jó alaposan pucold ki, hogy télre friss, tiszta és jó illatú legyen.

via GIPHY

9. Ellenőrizd a fűtést!

Nézd meg, hogy működőképes-e a fűtőberendezés, hiszen senki nem szeretne a mínuszokban fűtés nélkül maradni, s ilyenkor talán még a szerelők sem annyira elfoglaltak.

Fotó: Unsplash Fotó: Unsplash

10. Akaszd fel a falra a fotókat!

Hónapok óta hevernek a fiókban a megvásárolt képkeretek, csak a kép hiányzik belőlük? Menj el, hívasd elő a képeket és dekoráld ki jobbnál jobb nyári emlékekkel a szobát!

Fotó: Unsplash Fotó: Unsplash

Forrás: Popsugar

Lead: Pexels