Most szól:
Vezeti:
2018.10.08 Hétfő . 05:00

10 agyeldobós filmes tény, amitől le fog esni az állad!

Filmet nézni gyakorlatilag mindenki szeret, de csak kevesen néznek a vászon mögé.

A moziba járás még mindig az egyik legkedveltebb időtöltés. Tökéletes randi helyszín, egy estére a barátokkal, vagy egy magányos délutánra is tökéletes program lehet. A filmek pár órára kiszakítanak minket a hétköznapokból, a moziteremben töltött idő alatt - persze, ha igazán jó a film - minden gondunkat kívül hagyhatjuk és más világokba kalandozhatunk.

Az élményt követően arra viszont kevesen vetemednek, még ha tetszett is a film, hogy jobban körül járják, hogy is készült az adott alkotás. Pedig bizony az igazi izgalmak sokszor pont hogy a színfalak mögött történnek, így érdemes meghallgatni ezeket a sztorikat is!

Íme, néhány izgalmas tény kedvenc filmjeinkről!

1. Gal Gadot már 5 hónapos terhes volt a Wonder Woman forgatásakor. Annak érdekében, hogy eltakarják növekvő pocakját, egy részt kivágtak a szuperhős szettjéből, a hasát pedig zöld anyaggal fedték be, amit végül CGI-jal egészítettek ki. Volt pocak, nincs pocak!

via GIPHY

2. Csak a legnagyobb rajongóknak tűnhetett fel, hogy Elon Musk cameozik a Vasember 2-ben. A milliárdos üzletember egy étteremben találkozik Tony Starkkal. Érdekesség, hogy Elon Musk-ot sokan az „igazi” Vasembernek tartják.

via GIPHY

3. A 2014-es A mindenség elmélete című film a legendás Stephen Hawking életét dolgozta fel. A hiteles bemutatás érdekében a tudós engedélyezte, hogy „saját” hangját használják, illetve a filmesek rendelkezésére bocsátotta a Brit Birodalom Érdemrendjét, melyet a királynőtől kapott 1982-ben. Később Hawking úgy nyilatkozott a főszereplő, Eddie Redmayne olyan jól kapta el a karakterét, hogy néha úgy érezte a filmet nézve, mintha tükörbe nézne.

via GIPHY

4. A 2012-es Tarantino-féle Django elszabadul című filmben van egy jelenet, mikor a főszereplő, akit Jamie Foxx alakít találkozik egy másik karakterrel, akit történetesen az olasz legenda, Franco Nero alakít. Mindez azért igazán vicces és igazán Tarantino-s, mert Nero szerepelt az 1966-os Django című filmben is.

via GIPHY

5. A Titanic című film egy monumentális és ehhez mérten igen hosszú alkotás, de mindez nem véletlen. A film pontosan 2 óra 40 perc hosszú, mert a valóságban éppen ennyi időbe telt, míg az óceánjáró elsüllyedt. A filmben egyébként 37 másodperc telik el a figyelmeztető csengetés és a jéghegyhez ütközés között, és persze ez sem véletlen, hiszen ez anno’ 1912-ben is épp így zajlott.

via GIPHY

6. A Halálos iramban 7 forgatása során 270 (!) autót törtek össze.

via GIPHY

7. A Star Wars-ból jól ismert Yoda mester külsejét Stuart Freeborn találta ki. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a jedi mester arcát, saját és Albert Einstein arcának kombójából hozta létre.

via GIPHY

8. Az Álmosvölgy legendája című filmmel Christopher Walken egyetlen centet sem keresett. Annyira szeretett volna Tim Burton rendezővel dolgozni, hogy ingyen is vállalta a szerepet.

via GIPHY

9. A 300 című filmben van egy jelenet, ahol egy orákulumot láthatunk. A valóságban ezt úgy vették fel, hogy egy hivatásos táncos víz alatt táncolt.

via GIPHY

10. A Legendás állatok és megfigyelésük főszereplője Eddie Redmayne nagyon szeretett volna szerepet kapni J.K. Rowling valamely könyvének adaptációjában, így először a Harry Potter filmeknél próbálkozott. Meghallgatták a fiatal Voldemort, illetve az egyik Weasley fiú karakterére is, de végül nem kapta meg. Pár évet kellet azonban csak várni, s végül maga is részese lehetett a Rowling univerzumnak.

via GIPHY

Forrás: brightside.me

Lead: Instagram