Most szól:
Vezeti:
2018.10.12. Péntek 10:00

Minden, amit A szolgálólány meséje 3. évadáról tudni érdemes!

A szolgálólány meséje első évada 2017-ben hódította meg a világot, a sikerszéria pedig idén tovább folytatódott, s újra visszatér, hogy még több áll-leesős, szájtátós pillanatot okozzon nekünk. A sorozatot, mely Margaret Atwood azonos című regénye alapján készült, eredetileg egy évadosra tervezték, ehhez mérten, az első évad fel is dolgozta a könyv teljes történetét.

A siker azonban a készítők legvadabb elképzelésit is felülmúlta, így a shownak mennie kellett tovább.

Elkészült a második évad is, mely, bár Atwooddal együttműködve, de teljes mértékben a sorozat készítőinek agyszüleménye volt, vagyis senki sem tudhatta előre, mi fog történni. Ez természetesen a harmadik évad esetén is így lesz, így szó szerint bármi megtörténhet!

Vegyük sorra mire számíthatunk a harmadik Gilead-i kalandunktól! Vigyázat, spoiler veszély!

Mikor érkezhet a 3. évad?

Nos, hivatalos bejelentés természetesen még nem történt, de eddig mindkét évad április utolsó hetében kezdett, így számíthatunk arra, hogy a sorminta jövőre is folytatódni fog.

Mi a helyzet a szereplőgárdával?

Evidens, hogy a főszereplő June, Nick, Moyra, Emily, Luke és persze Waterford-ék is visszatérnek. A legkérdésesebb a második évadban egyfajta jellemfejlődésen keresztülmenő Lydia néni (Ann Dowd) szerepe, hiszen őt igencsak helyben hagyta Emily (Alexis Bledel).

De a show atyja, Bruce Miller megerősítette, hogy Lydia néni vissza fog térni az új évadban is. (Szívós, az egyszer biztos.) Miller sejtelmesen hozzátette azonban, hogy az őt ért támadás hatására Lydia néni „meg fog változni”, az, hogy melyik irányba, egyelőre kérdéses.

A mellékszereplők közül ismét láthatjuk majd Lawrence parancsnokot is, akinek kulcsszerepe volt abban, hogy kimenekítse Emily-t és a kis Nicole-t Gileadból. Ezzel pedig a legellentmondásosabb karakterré nőtte ki magát, hiszen mint megtudtuk, a parancsnok volt az egyik, aki ezt az egész földi poklot megálmodta. Hogy melyik énje domborodik majd ki a 3. évadban, nem tudni, de az biztos, hogy az ő karaktere sok izgalommal szolgál még nekünk.

Ezen felül várhatóan visszatér majd June édesanyja, Holly Maddox (Cherry Jones) is. Akit viszont biztosan nem láthatunk, az a rövid epizódszerepben mutatkozó Marisa Tomei és a tragikus sorsú Eden-t alaktó Sydney Sweeney.

Mit tartogat még Gilead?

Mókát és kacagást egész biztos nem. Ez a történet sosem lesz egy könnyen fogyasztható valami, ami után felállva az embernek jó érzése lesz. Épp ellenkezőleg! A szolgálólány meséje megfogja a lelked és egyre csak szorítja és szorítja, miközben szembesít azzal, hogy amiről azt gondolod, „ez biztos nem történhet meg”, bizony megtörténik.

Az egész nagyon lassú, nyomasztó és vontatott. Ez a sorozat tulajdonképpen egyenlő azzal az atmoszférával, amit bennünk, a nézőkben ébreszt. Ez pedig nagy valószínűséggel továbbra is így marad, nem számíthatunk sok pörgésre, látványos akciókra, lesz viszont egyre fokozódó feszültség, és remélhetőleg lesz egy kis pislákoló fényesség is valahol ebben a totalitárius vaksötétben.

A 2. évad befejezése, miszerint June-nak lehetősége lett volna otthagyni Gileadot, csak újszülött lányát ülteti be a kocsiba, ő pedig marad- sokaknál kiverte a biztosítékot. June azonban döntött, jövőt adott az egyik lányának, és maradt, hogy ugyanezt megadhassa a másiknak is. A 3. évad arról fog szólni, hogy veszi fel a kesztyűt June Gilead-dal és annak vezetőivel. Vajon sikerül-e társakra találnia, Serena Waterford és Lawrence parancsnok személyében? Vajon a kijutottak, Luke, Moyra és Emily tudnak-e érdemlegesen segíteni a szolgálólányoknak? Kit választ végül June, Nick-et, vagy Luke-ot? Végződhet-e ennyi szenvedés happy enddel? Remélhetőleg a 3. évad minden kérdésünkre választ ad majd!

Áldassék a gyümölcs!

Forrás: Digitalspy

Lead: IMDb