Most szól:
Vezeti:
2018.10.14 Vasárnap . 14:32

Nem lassít a Tankcsapda – születésnapi koncertfelvétel az M2 Petőfi TV-n

Sztorizgatás a debreceni legendával – az M2 Petőfi TV Én vagyok itt című műsorának stábja egy exkluzív fotózásra kísérte el a Tankcsapdát.

A debreceni Tankcsapda vasárnap ünnepli fennállásának 29. évfordulóját. Ez alkalomból az M2 Petőfi TV stábja elkísérte a zenekart egy fotózásra.

Nincs náluk átlagos buli, de ez mégis átlagon felüli volt – a debreceni Tankcsapda 29 éve koncertezik, mindig különleges helyeken, de az augusztusi helyszín számukra is felejthetetlen volt. A Tankcsapda épp egy külföldi turnéról ugrott haza Debrecenbe egy fotózásra, de az augusztus 19-ei koncert élménye még mindig bennük zakatol.

Augusztus 19-én a Gellért-szobornál adott egy eszméletlen koncertet a Tankcsapda zenekar.

Augusztus 20. - Koncert az Erzsébet híd budai hídfőjénél a nemzeti ünnep előestjén. Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor Augusztus 20. - Koncert az Erzsébet híd budai hídfőjénél a nemzeti ünnep előestjén. Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor

A Tankcsapdára mindig is jellemző volt, hogy szereti a koncertezésben is a kihívásokat, úgy ahogy más egyéb dologban is. Speciális, nem megszokott koncerthelyszíneken játszani mindig egyfajta kihívás, mind technikai, mind mentális értelemben véve, ezért is volt izgalmas felkészülni erre a koncertre – nyilatkozta Lukács László, a Tankcsapda énekes-basszusgitárosa az M2 Petőfi TV Én vagyok itt című műsorában.

A Gellért-hegyet koncerthelyszínné alakítani már önmagában hatalmas kihívás, ezt megspékelni az alkalom rangjához illő technikai megoldásokkal pedig szintén nagy feladat volt a zenekar számára.

Augusztus 20. - Koncert az Erzsébet híd budai hídfőjénél a nemzeti ünnep előestjén. Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor Augusztus 20. - Koncert az Erzsébet híd budai hídfőjénél a nemzeti ünnep előestjén. Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor

Ünnepi koncert révén a törzsközönségén kívül is számíthatott érdeklődőkre a Tankcsapda, fontos volt, hogy ezt is figyelembe vegyék, például a dallista összeállításánál. A rendkívüli koncertek előtt mindig nagyobb a drukk a zenekar tagjaiban, ahogy azonban elkezdődött a buli, ez a speciális izgalom hamar a múlté lett, a kivételes fogadtatás meglepte a tagokat.

A jövőre 30 éves Tankcsapda koncertjeire már nem csak egy generáció jár bulizni. A vegyes közönség ellenére a hangulattal a fiúk szerint nem volt probléma.

Forrás: hirado.hu

Képek: MTI