Most szól:
Vezeti:
2018.10.19. Péntek 14:09

Mr. Cauliflower, mint Mr. Bean? - ezek a népszerű dolgok egész más nevet kaptak volna!

Sok esetben az eredeti névválasztás egész más lett volna.

A neveknek óriási jelentősége van, legyen szó személyekről, címekről, cégekről, zenekarokról, a jó névválasztás már fél siker. Na, de milyen a jó név? Legyen például frappáns, summázza jól az adott dolog jellemzőit, legyen könnyen megjegyezhető, figyelemfelkeltő, stb.

Így lehet az, ha kimondjuk, hogy Havas Jon, Agymenők, vagy The Beatles, akkor gyakorlatilag mindenki tudja kire, vagy mire kell gondolni. Előfordul azonban, hogy a névválasztás során több verzió is felmerül, és bizony az első elképzelések mérföldekre esnek a végső verziótól.

Íme, néhány dolog, amit majdnem valami egész másra kereszteltek!

Backrub- Google

Bizony, kedvenc netes keresőnk neve eredetileg Backrub lett volna, sőt 1997-ig így is állt a helyzet, míg nem végül a ’Google’ lett a befutó. Mondjuk elég furán hangzana az hogy: „Backrubozd ki”, nem?

via GIPHY

Lenny, Penny, And Kenny - The Big Bang Theory (Agymenők)

Az Agymenők című sorozat eredeti címe Lenny, Penny, And Kenny lett volna. Amiben az a plusz furcsaság, hogy Sheldon neve Kenny lett volna, de szerencsére a főszereplő és így a sorozat is sokkal szellemesebb elnevezést kapott.

via GIPHY

Mr. Cauliflower – Mr. Bean

Ki ne ismerné a Rowan Atkinson által zseniálisan megformált szórakozott karaktert, Mr. Bean-t? A név itt sem jött elsőre, hiszen sokáig úgy volt, hogy a kedvenc öltönyös, motyogós britünkent Mr. Cauliflower-nek fogják hívni. Ez is érdekes választás lett volna, de valljuk be a Mr. Bean az igazi. Mr. Atkinson-nak pedig valószínűleg különleges kötődése lehetett a zöldségekhez, hiszen a ’cauliflower’ karfiolt, míg a ’bean’ babot jelent.

via GIPHY

Smile – Queen

A Queen zenekar a 70-es, 80-as évek legendás zenekara volt, aminek slágereire a mai napig felrobbannak a világ színpadai. Belegondolni is rossz, hogy a zeneipar egyik nagyágyúja majdnem olyan klisés névvel ugrott neki a dalszerzésnek, mint a Smile. Szerencsére azonban feltűnt a színen Freddie Mercury, aki ezt a nevet egy tollvonással átírta, és Queen-re keresztelte a bandát.

via GIPHY

Mortimer - Mickey Mouse

Ha hinni lehet a legendáknak, Mickey egér neve Mortimer lett volna. Egy valaki állt csupán a névválasztás véglegesítésének útjában, Walt Disney felesége. Lilian Disney-nek ugyanis egyáltalán nem tetszett a Mortimer, így az ő javaslatára lett végül Mickey, az egér.

via GIPHY

Hermione Puckle - Hermione Granger

A nagysikerű Harry Potter széria írója, J.K. Rowling elárulta, hogy a ’Hermione’ névvel előszer Shakespeare Téli rege című művében találkozott először és végül azért esett erre a választása, mert úgy gondolta ez egy olyan név, amit két intelligens fogorvos szülő adna a gyermekének. A furcsaság nem is ebben, hanem a családnévben rejlik, az ugyanis eredetileg ’Puckle’ lett volna. Ízlések és pofonok, a Hermione Granger mégiscsak jobban cseng, mint a Hermione Puckle, ugye?

via GIPHY

Spaceman From Pluto - Back To The Future (Vissza a jövőbe)

A Vissza a jövőbe trilógia egyike azon kevés filmszériáknak, amik három filmen keresztül is tudták hozni ugyanazt a színvonalat, mint az elsőben. A történet zseniálisan összerakott, a karakterek jól átgondoltak, a párbeszédek pedig szórakoztatóak, az időutazás, mint keret is zseniálisan működik. A név tekintetében azonban itt sem egyeztek a vélemények, az egyik producr, Sid Sheinberg ugyanis meg volt róla győződve, hogy a címbe nem szabad beletenni a ’jövő’ (future) szót, mert akkor a film tutira nem lesz sikeres. Szerencsére a film másik producere, Bob Gale nem vette komolyan ezt a babonát.

via GIPHY

Spongeboy - Spongebob Squarepants (Spongyabob Kockanadrág)

Ki lakik odalent, kit rejt a víz? Spongyafiú! Hogy mi? Igen, az eredeti név ’Spongeboy’ lett volna, de mivel az már foglalt volt, ugyanis egy szivacsmárkát hívtak így, más név után kellett nézni. Így lett végül a kis szivacs Spongyabob.

via GIPHY

Forrás: Boredpanda

Lead: Pexels.com