Most szól:
Vezeti:
2018.11.03 Szombat . 05:00

7+1 színész, akik mindig ugyanazokat a karaktereket alakítják

A filmek nagyrészt különféle könnyen behatárolható, megragadható karakterekre építenek. A szép és ártatlan lány, a dörzsölt, gazdag öregember, a világot megmentő hős, a kemény múltú amazon, és még sorolhatnánk.

Így nem csoda, hogy a meghallgatásokon is kifejezetten az ilyen típusú karaktereket keresik. Egy-egy jól kiválasztott szerep egy szempillantás alatt sztárt csinálhat egy ismeretlen színészből, viszont ezért olykor nagy árat kell fizetni.

Könnyen megeshet, hogy az adott színész vagy színésznő szinte örökre beleragad egy-egy karakter bőrébe, és különféle szerepeik kísértetiesen hasonlítanak egymásra. Persze ez nem feltétlenül probléma, van, aki ezt kifejezetten jó dolognak tartja, és karaktereinek megfelelően alakította ki saját személyes brandjét is, míg mások elkeseredetten próbálkoznak kitörni a rájuk szabott skatulyából, több kevesebb sikerrel.

Íme, 7+1 vérbeli karakterszínész!

1. Steve Carell

A színészre az esetek nagy részében a kissé kétbalkezes, vicces, sőt olykor ön-ironikus jófiú szerepét osztják, aki többnyire hadilábon áll a nőkkel, rengeteget szerencsétlenkedik, de végül mégis kijön neki a lépés.

Ilyen szerepben láthattuk a 40 éves szűzben, a Zsenikém, vagy épp az Őrült, dilis szerelem című filmekben. Ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy annak ellenére, hogy Carell-re főként komikus színészként tekintünk, többször is bizonyította, hogy kifejezetten drámai szerepekben is megállja a helyét, mint A nagy dobás, vagy a Foxcatcher.

via GIPHY

2. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston-t talán nincs is, aki ne kedvelné. Ő a tipikus szomszéd lány, kellően természetes, vicces, és persze dögös. Általában olyan nőket alakít, akik nem egészen tudják mihez kezdjenek az életükkel, csak úgy sodródnak az árral, majd persze beleszeretnek a pasiba, akiről korábban kijelentették, sosem kezdenének ki. Ilyen volt pl. a Sejtcserés támadás, a Derült égből Polly, a Kellékfeleség, vagy az Exférj újratöltve.

via GIPHY

3. Channing Tatum

A sármos Tatum sorra hozza az egyszerű, ám szívdöglesztő pasi karakterét, aki jól mozog, keveset beszél és persze a végén viszi a csajt. Ezt láthattuk tőle a Step up-ban, a Jump Street filmekben, és a Magic Mike-ban is. Ezzel a kissé egysíkú szerepválasztási sormintával, maga Channing is tisztában van, és egy ideje bizony zavarja is, hogy „karakterbe szorult”. Reméljük sikerül kitörnie belőle.

via GIPHY

4. Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson színészetének esszenciája egy szóban így fogalmazható meg: ’badass’. Jackson mindig a hatásos belépővel megérkező, cifra szavakat használó, mindig az ösztöneit követő, hirtelen rosszfiú. Legyen szó a Ponyvaregényről, az Aljas nyolcasról, vagy a Bosszúállókról, Samuel L. Jackson karakterébe tuti nem érdemes belekötni.

via GIPHY

5.Bruce Willis

Bruce mindig (még kopaszon is) megmenti a világot. Ő a nagybetűs akcióhős. A karakterei általában link pasasok, akik úgy ímmel-ámmal, nem is igazán ráfeszülve a helyzetre, de azért csak megmentik az emberiséget. Ez történik a Die Hard szériába, Az ötödik elemben, vagy A sebezhetetlen című filmekben.

via GIPHY

6. Hugh Grant

Ha Bruce Willis az akció megtestesítője, akkor Hugh Grant a romantikáé. Ő hozza a mindig a jóképű férfit, akik végül azzal nyeri a szeretett nő kegyeit, hogy nem rejti véka alá esendőségét, vagy épp ügyetlenségét. Ezt láttuk tőle a Négy esküvő, egy temetésben, a Sztárom a páromban, vagy épp az Igazából szerelem című filmben.

via GIPHY

7. Adam Sandler

A színész gyakorlatilag kivétel nélkül a vicces fiú, aki sosem nő fel teljesen. Karaktereinek mindig megvan a maga sajátos világnézete, amit kissé átformál egy nő, egy gyerek, vagy épp a régi barátok felbukkanása, amiből általában a film végén kikerekedik valamiféle tanulság. A példák sora tényleg nagyon hosszú, ott az 50 első randi, az Apafej, a Kismenő, vagy épp a Nagyfiúk.

via GIPHY

+1 Milla Jovovich

Milla ugyan modellként robbant be a köztudatba, szép sikereket ért el mozisztárként is. Szerepeiben általában a kemény csajt hozza, mint amolyan női Vin Diesel, de persze egy csipetnyivel több érzelemmel. Így láthattuk őt Az ötödik elemben, A kaptárban, vagy épp a Jeanne d’Arc című filmben.

via GIPHY

Forrás: Brightside

Lead: Instagram