Most szól:
Vezeti:
2018.12.06 Csütörtök . 14:19

7+1 hihetetlen színészi átalakulás, amitől tuti libabőrös leszel

Néha felismerhetetlenségig elmaszkírozzák a mozisztárokat.

A színészi hivatás esszenciája, hogy a személy teljesen átlényegüljön. Oly mértékig képes legyen saját határait feszegetni és személyiségét formálni, hogy ő maga szinte teljesen eltűnjön. Azt gondolhatnánk, hogy ez lehetetlen vállalkozás, de a legtöbb színész elmondásuk alapján éppen ezeket a kihívásokat keresik, és olyan karakterek megformálására vágynak leginkább, akik egyébként nagyon is távol állnak tőlük.

Ehhez azonban „segítségre” is szükség van. Ilyenkor jön képbe a smink, a maszkok, a jelmezek, és persze a számítógépes technológia vívmányai. Így gyakorlatilag már szinte bárkiből lehet bármi, férfiból nő, nőből férfi, alacsonyból magas, soványból nagydarab, stb., tényleg csak a fantázia szab határt. Sőt, ma már olyannyira elképesztőek az átalakulások, hogy vannak, akik szó szerint felismerhetetlenek lesznek a mozivásznon, mi meg csak csodálkozunk: „Ez tényleg ő?”.

Íme, néhány zseniális színészi átlényegülés, amiket látva csak kapkodjuk az állunkat!

Robert Englund- Rémálom az Elm utcában

Ahhoz, hogy a színész eljátssza Freddie Krueger rémisztő figuráját 3 órát kellett minden forgatási napon a sminkben töltenie, mire elkészült a jellegzetes maszk.

 

Stellan Skarsgård — A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse

4 és fél órába telt míg a svéd színészből halhatatlan tengerészt csináltak, és újabb 1,5 órába, hogy ismét saját arca nézzen vissza rá a tükörből.

 

Bill Nighy — A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse

Ugyanebben a filmben Bill Nighy-t is láthatattuk, de Skarsgårddal ellentétben, ő tökéletesen felismerhetetlen volt, mint a Bolygó Hollandi kapitánya, Davy Jones. Ehhez pedig már CGI technikára volt szükség.

 

Marion Cotillard- Piaf

A szerep miatt a színésznőnek el kellett sajátítania Piaf hanglejtését, mozdulatait és reakcióit. Emellett pedig szinte felismerhetetlenségig sminkelték, az eredmény: megdöbbentő hasonlóság és egy Oscar-díj.

via GIPHY

Gary Oldman- A legsötétebb óra

Gary Oldman kiköpött Winston Churchill lett ebben a filmben, hála a sminkesek és maszkosok elképesztő munkájának.

 

Andy Serkis- A majmok bolygója

A majmok bolygóját nézve az az érzetünk lehet, tökéletes animációt nézünk épp. Viszont a film teljes egészében élőszereplős, így a majmok is, a vezetőjük Caesar, akit Serkis alakít egyszerűen telitalálat.

 

Lupita Nyong’o — Star Wars: Ébredő erő

A Star Wars a filmek effekt-Bibliája, így nem meglepő, hogy a gyönyörű afrikai színészből is tudtak egy narancssárga kis lényt faragni.

 

Jim Crreay- A Grinch

Jim Carrey legendásan gyűlölte a Grinch gúnyát, hiszen az órákig tartó maszkkészítés gyakorlatilag klausztrofóbiás élményt okozott neki,így alig várta, hogy megszabaduljon tőle és a zöld jakprém ruhától.

via GIPHY

Forrás: Brightside

Lead:Instagram