Most szól:
Vezeti:
2018.12.25 Kedd . 05:00

10 meglepő tény, amiket nem feltétlen tudtál a karácsonyról

Az ünnepek tele vannak meglepetésekkel - gondoltad volna, hogy a legnagyobb karácsonyi slágerek és a legfontosabb filmek is tudnak még újdonságot mutatni?

Cikkünkben összegyűjtöttünk nektek olyan tényeket a karácsonyról, melyektől két bejgli között biztosan leesik az állatok!

1. Chris Colombus eredetileg a Karácsonyi vakációt rendezte volna, ám Chevy Chase-szel nem volt egyszerű a közös munka, így visszalépett, és másik projektbe kezdett. Ez a Reszkessetek betörők! volt, a valaha legtöbbet kereső karácsonyi film.

via GIPHY

2. Harris Poll kutatása kimutatta, hogy az amerikaiak 69%-a kihagyná a karácsonyból az ajándékozást, anyagi okokból.

3. Ugyanez a felmérés kimutatta, hogy az emberek több időt töltenének szeretteikkel, ha nem lennének annyira az ajándékok rabjai.

4. Annak érdekében, hogy a köztereken lévő fenyőfákat ne lopják el az emberek, róka vizelettel locsolják meg őket (igen, tudjuk, hogy furán hangzik). Ennek kint nincsen különösebb szaga, azonban ha kis helyre bezárod, elképesztően büdös.

5. Ha műfenyőt veszel, annak ez előállításánál számos mérgező anyag kerül a levegőbe. Ha van rá lehetőséged, tarts ki az élő karácsonyfa mellett!

via GIPHY

6. Norvégia minden évben egy karácsonyágat küld Angliának, a II. világháborús oldalfoglalásuk szimbólumaként.

7. A hagyomány szerint, akit nem csókolnak meg a fagyöngy alatt, az balszerencsés lesz. Minden csók után egy bogyó lekerül az ágacskáról, ha pedig elfogynak a bogyók, megszűnik a szokás.

8. Charlie Brown karácsonyi meséje után megnőtt az élő fenyők vásárlásának száma, hiszen Lucy tanácsára Charlie ezt választotta a műfenyő helyett. Gondolnátok, hogy egy rajzfilmnek ekkora a befolyása?

9. 1984-ben a Wham! Last Christmas borítóján George Michael által viselt fülbevalót az Etióp Étkeztetési Alapítvány részére árverezték el.

10. Egyszer egy rádiós műsorvezető próbálta karácsonyi hangulatba hozni a hallgatókat, azáltal, hogy elbarikádozta magát a stúdióban, és 24-szer játszotta le a Last Christmas-t egymás után.

Forrás: Buzzfeed

Lead: IMDb