Most szól:
Vezeti:
2018.12.18 Kedd . 05:00

10+1 érdekesség a szülinapos Brad Pitt-ről

55 éves lett az örök szívtipró.

Én azt mondom: híres színész, a „Legszexibb férfi” titulus kétszeres nyertese, a világ legszebb nőit láthattuk és láthatjuk az oldalán, 6 gyerkőc édesapja, fontos számára a jótékonyság, a karitatív tevékenységek, és olyan ikonikus filmekben szerepelt, mint a Harcosok klubja, a Benjamin Button különös élete vagy a Hét év Tibetben. Ti pedig rávágjátok, hogy ő természetesen Brad Pitt!

De, kezdjük az elején! 1963. december 18-án született William Bradley Pitt néven Oklahoma államban. Az egyetemet otthagyta, hogy valóra váltsa nagy álmát és színész legyen, noha csak 2 kredit hiányzott a diplomához. Ő mégis összepakolta a holmiját a kocsijába, és 325 dollárral a zsebében elindult a siker felé: Los Angelesbe.

 

A következő években volt ő minden, limuzinsofőr, sztriptíztáncos, hatalmas csirkének öltözve járta az utcákat, hogy eltartsa magát. Közben pedig buzgón járt meghallgatásokra. Eleinte kisebb szerepek jutottak neki, pl. a Dallasban. Majd következtek a Thelma és Louis és a Folyó szeli ketté c. filmek, ez utóbbi pedig végre meghozta az átütő sikert.

A 90-es évekre Pitt-ből vitathatatlanul világsztár lett és a nők bálványa. De mileőtt még a „szépfiú” skatulyájába zárhattuk volna, ő bebizonyította, hogy ettől sokkal több és valóban tehetséges színész. Többek közt olyan filmekkel örvendeztet meg minket, mint az Interjú a vámpírral, a Hetedik, a 12 majom, az Ocean’s szériában pedig humorát is megcsillantotta.

via GIPHY

A sikerekkel párhuzamosan Brad a bulvársajtó egyik kedvenc célpontja lett, a szerelmi élete pedig kiváltképp. Ez nem is csoda, hisz a színésznek számos híres barátnője volt, járt pl. Christina Applegate-tel, Juliet Lewis-szal és Gwyneth Paltrow-val is. Majd jött Jenifer Aniston, akit feleségül is vett. Akkoriban még mind azt hittük, hogy ők az örök szerelem földi megtestesítői, de 5 év házasság után, valami közbeszólt, pontosabban valaki. Belépett a képbe Angelina Jolie, a többit pedig már ismerjük, három vérszerinti gyerek, három örökbefogadott, egy francia birtokon tartott esküvő, majd 11 év együtt töltött idő után egy hangos válás.

 

S, bár a csinos arcot mára ráncok barázdálják, Brad Pitt azért még mindig A Brad Pitt. Legyen akárhány éves. Arról nem is beszélve, hogy ha valakire lehet mondani, hogy kaméleon, az ő. Talán egy férfi színészt sem láthattunk ennyiféleképpen, mint ő, ami azt is jelenti, hogy Brad mindig képes megújulni.

Íme, néhány izgalmas érdekesség róla!

1. A Harcosok klubja című film kedvéért ő maga ment el egy fogorvoshoz és csúnyíttatta el a fogait, hogy élethűbb legyen az összkép. A forgatások után aztán újra bejelentkezhetett a dokihoz, hogy visszaállítsák gyönyörű hófehér mosolyát.

via GIPHY

2. Mikor még együtt volt Jennifer Anistonnal, titokban görög nyelvleckéket vett, hogy ezzel lepje meg görög felmenőkkel rendelkező kedvesét.

3. Három testvér közül ő a legisősebb, van egy öccse, Doug Pitt és egy húga, Julie.

 

4. A gyerekei nem tudnak ráguglizni a nevére. Úgy állították be ugyanis, hogy otthon az ő és volt felesége, Angelina Jolie neve is blokkolva van az összes gépen és telefonon. Nem szeretnék ugyanis, hogy a gyerekeik az alapján ítéljék meg őket, amiket olvasnak róluk az interneten.

5. Az 1997-es Hét év Tibetben című filmje után kitiltották Kínából.

6. Játszott a Jóbarátokban is. És ráadásul a karaktere utálta a Jennifer Aniston által alakított Rachelt.

via GIPHY

7. A Trója forgatása közben az Achilles-t alakító Bradnek Achilles-ín sérülése volt. Tényleg. Utána hónapokig csak bicegve tudott járni.

8. Van egy vízesése, amit 2011-ben születésnapjára és karácsonyra kapott Angelina-tól.

9. Producerkedik is. A 2007-ben Oscar díjat is kapó A tégla című filmnek is ő volt az egyik producere, jelenleg pedig már 20 film kapcsolódik a nevéhez, mint producerhez.

via GIPHY

10. Matthew McConaughey-vel New Orleans-ban szomszédok. Egyszer le is buktak, hogy az erkélyükön dobálnak át egymásnak dolgokat. Például labdákat.

+1 Rettentően rossz az arcmemóriája. Hiába találkozott már valakivel egyszer-kétszer, nem biztos, hogy emlékszik rá. Ezért sokan utálják és nagyképűnek tartják. Pedig tényleg csak arról van szó, hogy nem emlékszik az arcokra.

via GIPHY

Isten éltesse sokáig!

Forrás: BoomsBeat

Lead: Instagram