Most szól:
Vezeti:
2018.12.18 Kedd . 15:48

Jöjjenek a legjobb ételek a töltött káposzta utáni időszakra

Mindenki egyetért azzal, hogy a korai sötétedés miatt nem sok kedvünk van kimozdulni a meleg lakásból, a hidegről nem is beszélve.

A legjobb ilyenkor bekuckózni egy fotelbe, mamusszal a lábunkon és olvasni egy könyvet, amire amúgy egész évben nincs időnk vagy megnézni a kedvenc filmünket. De ki mondta, hogy télen nem lehet finomakat enni?

Íme néhány étel, amit még azok is el tudnak készíteni, akik amúgy nem jeleskednek a konyhában.

Téli saláták

Az év ennek az időszakában is lehet salátát készíteni, felhasználva azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amik ilyenkor is elérhetőek. Ha szereted a diót, a különféle magokat, almát és céklát, biztosan imádni fogod az egyedi ízvilágú téli salátákat.

Forrás: unsplash Forrás: unsplash

Gránátalma

Ha már meg kell küzdenünk a hideggel, szerencsére a gránátalma elfeledteti velünk a tél rengeteg rossz tulajdonságát. Akik imádják ezt a gyümölcsöt, azok biztosan tudják, hogy mennyire macerás megpucolni. De higgyétek el, hogy megéri! Nincs is ennél finomabb gyümölcs ebben az időszakban, és ha még sütni is tudsz, a csokis süteményeket könnyen feldobhatod vele.

Forrás: unsplash Forrás: unsplash

Bárány

Habár ilyenkor a legelterjedtt hús a pulyka, Kínában a téli napfordulót báránnyal ünneplik. Ha máskor nem is, ilyenkor érdemes megkóstolni ezt a húst, főleg akkor, hogyha újdonságra vágyunk.

Forrás: Pexels Forrás: Pexels

Rizspuding

Az északi országok lakói, mint például a finnek vagy a svédek előszeretettel fogyasztanak rizspudingot ebben az időszakban. Az elkészítése nagyon egyszerű, és úgy ízesíted, ahogy csak szeretnéd.

Forrás: Pexels Forrás: Pexels

Forrás: Elite Daily

Lead: Pexels