Most szól:
Vezeti:
2018.12.19. Szerda 13:32

A Magna Cum Laude énekes-gitárosa visszatér A Dal stúdiójába

A gyulai születésű Mező Misi egészen kiskorától kezdve a zenének él. Először a Három Amigo nevű iskolai zenekarban játszott, majd a La bomba zenekarban sajátította el a színpadi jelenlét alapjait. 2005-ig játszott ebben a formációban és az ezzel párhuzamosan, 1999-ben megalakult Magna Cum Laude zenekarban, amelynek a kezdetek óta az énekese.

Azt, hogy az együttes dalai milyen népszerűek, jól mutatja, hogy a Színezd újra! című daluk a Szegedi Ifjúsági Napok himnusza lett, a Vidéki sanzon-t pedig az S.O.S. szerelem! című film betétdalának választották. A Magna Cum Laude 2007-ben Fonogram-díjat vehetett át Az év hazai popalbuma kategóriában.

Mező Misi 2018 óta zsűrizi A Dal-ba bejutott versenyműveket.

„Idén is színes a mezőny, szinte minden zenei stílus képviselteti magát A Dal 2019-ben. Ezúttal is nagy hangsúlyt fektetünk majd arra, hogy egyfajta értékmegőrzést is végezzünk a műsorban.” – mondta Mező Misi.

Az énekes azt is elárulta, hogy milyen szempontok alapján fog zsűrizni.

„Nem lehet csupán úgy véleményezni, ha csak egy valamire figyelsz. Fontos a jó szöveg, fontos a jó zene is. De ezek mellett szeretném felfedezni az előadó saját karakterét, mert úgy vélem, az legalább annyira fontos, mint a szöveg és a zene együtt.” – fejtette ki Misi.

A Dal 2019 zsűritagjaival kapcsolatban Mező Misi azt mondta, kíváncsian várja a közös munkát, az együtt töltött 6 szombatot.

Forrás, kép: mediaklikk.hu/adal