Most szól:
Vezeti:
2018.12.31 Hétfő . 05:00

Filmek a 2000-es évekből, amiket egyszerűen nem lehet megunni

Szinte hihetetlen, hogy sokak kedvenc tinédzser filmjei között akad olyan, ami már több mint 18 éves! A legtöbb ilyen alkotás főszereplője, már a 30-as éveiben jár és sokkal komolyabb szerepben köszön vissza ránk, mint az egykori középiskolai karakterében.

Ettől függetlenül a legtöbb ilyen filmet, a mai napig szívesen nézünk újra, és együtt repülünk vissza az időben kedvenc szereplőink segítségével!

Nézzünk is pár ilyen alkotást a 2000-es évekből!

Hajrá csajok! (Bring It On) - 2000

Az amerikai középiskolásokról szóló filmek egyik központi témája (volt) a szurkolócsapatok sajátos élete. Kirsten Dunst főszereplésével, a Hajrá csajok!-ban megismerkedhetünk a versenyzéssel és a tiniket érintő fontos és kevésbé fontos problémákkal.

hajra csajok imdb Forrás: IMDb

Tétova tinédzserek (Ghost World) - 2001

Scarlett Johansson és Thora Birch által megformált karakterek az érettségi utáni útkereséssel találják szembe magukat. Továbbtanuljanak vagy inkább dolgozzanak? Engedjenek a szülői akarásnak, vagy ne? Ezeken felül természetesen a szerelem sem maradhat ki a filmből, amely csak újabb nehézségeket okoz.

tetova tinedzserek imdb Forrás: IMDb

Nem férek a bőrödbe (Freaky Friday) - 2003

Az anya és lány szerepében, Jamie Lee Curtis-t és Lindsay Lohan-t köszönthetjük. A páros egy furcsa „varázslat" következtében helyet cserél, ami nem kevés bonyodalomra ad okot.

Forrás: IMDb Forrás: IMDb

Bajos csajok (Mean Girls) - 2004

Rachel McAdams, Amanda Seyfried, Lizzy Caplan és a Lindsay Lohan alkotta csapatot nem kell bemutatni senkinek. A tinifilmbe minden előkerül ami csak lehet. Áskálódás, klikkesedés, pletykálkodás, kibeszélés és természetesen az örök téma, a pasik.

Forrás: IMDb Forrás: IMDb

Juno - 2007

Az Ellen Page főszereplésével készült filmet 4 Oscar-díjra jelölték, amiből a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó szobrot haza is vihette Diablo Cody. A történet szerint Juno egy nem tervezett terhességgel találja szembe magát, ami egy hatalmas döntés elé állítja.

juno imdb Forrás: IMDb

Nektek melyik a kedvencetek?

Forrás: NME

Lead: IMDb